Moussaka (wegańskie lub wegetariańskie, Wybierz.)

Moussaka (wegańskie lub wegetariańskie, Wybierz.)
Need a dairy free main course? Moussaka (wegańskie lub wegetariańskie, Wybierz. może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz ocet winny, sos pomidorowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moussaka Wegetariańska, Moussaka Wegetariańska, oraz Moussaka Wegetariańska.

Instrukcje

1
Dokonywanie fałszywych feta: Kostka tofu w 1 " kostki.Zanurz we wrzącej wodzie i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Drenaż.
3
Ubij razem wodę, miso, ocet i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
MisoMiso
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodaj tofu do marynaty. Delikatnie zamieszać i przechowywać w lodówce. Marynować przez co najmniej 2 dni - do 1 tygodnia. Okresowo wstrząsać pojemnikiem.Przed użyciem usuń marynatę z tofu i pokrusz tofu palcami. Zużyć w ciągu 2 tygodni po jego rozdrobnieniu. Uwaga na bok; mój 2-letni faktycznie lubi to wszystko samo!Od tego momentu powinno to zająć około 3 godzin:."Pot" plastry bakłażana w jednej warstwie na ręcznikach, posypując obficie solą (koszerną lub regularną) przez 45 min - 1 godzinę, blotting co 15 min lub tak, Odwróć po 30 min i sól z drugiej strony. Spłucz po tym, jak bakłażan zaczął wyglądać na brązowy kolor. następnie ściśnij rękami, aby usunąć jak najwięcej wody, kończąc wyciskaniem z niektórych ręczników papierowych. Konieczne są małe partie wyciskania. Zanurzyć suszone plastry bakłażana w mące, aby lekko pokryć obie strony. Smażyć na oleju 1/4", aż krawędzie będą lekko rumiane z jednej strony + 2 minuty z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Osuszyć na ręczniku lub na stojaku chłodzącym.Podczas gdy bakłażan się poci, Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Linia A blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Ziemniaki rozłożyć równomiernie i piec przez 30 minut.Ponadto, podczas gdy bakłażan się poci, do sosu" mięsnego":.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Dodać wrzącą wodę do TVP.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Teksturowane Białko RoślinneTeksturowane Białko Roślinne
9
Dodaj w sosie worcestershire i delikatnie wymieszać. Na patelni podsmażyć cebulę w 1 łyżeczce oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać czosnek, nadal gotować przez 1-2 minut na małym ogniu med.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
11
Dodaj TVP, ocet, sos pomidorowy, oregano, pietruszkę, sól, pieprz i cynamon. Stir.To montaż: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.Smaru lub oleju 8x8 lub 9x9 pieczenia danie, które jest co najmniej 2 " wysoki.Przykryj dno 1/2 bakłażana, następnie 1/2 ziemniaków, następnie 1/2 cukinii (niegotowanej), następnie całą mieszaninę mięsa i 1/2 fałszywej fety.Zakończ układając resztę bakłażana, ziemniaki, cukinię i "fetę".
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Teksturowane Białko RoślinneTeksturowane Białko Roślinne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Piec przez 1 godzinę.Podczas pieczenia przygotuj sos beszamelowy, który dodasz do moussaki i nadal gotuj, aż skończy się godzina:.Roztopić olej lub masło, stale ubijać, gdy dodajesz mąkę, a następnie powoli dodawać mleko. Trzymaj się go, aż zacznie gęstnieć, co stanie się nagle. Gdy tak się stanie, wyłączyć ogień i dodać 1/4 c ubijak do jaj (Opcjonalnie) i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
13
Whisk again just to mix.At ten punkt może być 20-30 minut do gotowania. Wyjmij moussakę i polej równomiernie sosem beszamelowym. Spróbuj wypełnić wszelkie duże luki. Jeśli masz dodatkowe, po prostu wlej go na środek, powinien się trochę rozłożyć podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Posypać lekko cynamonem. Z powrotem do piekarnika idzie, aby zakończyć w sumie 1 godzinę czasu gotowania. Upewnij się, że beszamel ma trochę brązowienia przed wyjęciem go tylko dla wyglądu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Odstawić na 20 minut przed podaniem.Jeśli chcesz, aby z wyprzedzeniem, przygotować danie i po prostu nie zrobić sos beszamelowy, dopóki nie jesteś gotowy, aby trzymać go w piekarniku. To samo z zamrażaniem. Bez sosu beszamelowego do zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej rzepakowy (lub inny olej roślinny lub masło mleczne)olej rzepakowy (lub inny olej roślinny lub masło mleczne)0Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko kokosowe, owies, konopie (odmiana do picia) lub 2 szklanki mleka sojowego (sprawdzi się również mleko mleczne)mleko kokosowe, owies, konopie (odmiana do picia) lub 2 szklanki mleka sojowego (sprawdzi się również mleko mleczne)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweEgg Beaters Egg substytut (całkowicie opcjonalny)Egg Beaters Egg substytut (całkowicie opcjonalny)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbakłażany obrane i pokrojone w plastry (plastry 1/4 cala)bakłażany obrane i pokrojone w plastry (plastry 1/4 cala)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekkie misolekkie miso6krewetki i żyłkiolej do smażenia bakłażanaolej do smażenia bakłażana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula posiekanacebula posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkuoregano, posiekaneoregano, posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapietruszka posiekanapietruszka posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejziemniaki obrane i bardzo cienko pokrojoneziemniaki obrane i bardzo cienko pokrojone1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, podzielona (lub do smaku, używam soli sezonowanej)sól, podzielona (lub do smaku, używam soli sezonowanej)2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6krewetki i żyłkisól, na pocenie bakłażanasól, na pocenie bakłażana3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałko roślinne suche teksturowane (TVP)białko roślinne suche teksturowane (TVP)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.twarde tofu, osuszonetwarde tofu, osuszone2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, do gotowania tofuwoda, do gotowania tofu3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca woda do nawilżania teksturowanego białka roślinnegowrząca woda do nawilżania teksturowanego białka roślinnego12 łyżeczki czosnku w proszkuocet winny białyocet winny biały33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet winny białyocet winny biały1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSos WorcestershireSos Worcestershire21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinia, cienko pokrojonacukinia, cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn