Moussaka Warzywna

Moussaka Warzywna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Moussakan warzywny. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 470 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pietruszki, parmezanu, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka Warzywna, Serowy Moussaka Warzywny, oraz Moussaka Z Pieczonych Warzyw dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć 2 arkusze do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Posypać obie strony rundy bakłażana z solą. Ułóż bakłażana w jednowarstwowych ręcznikach na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
3
Odstawić na 30 minut.
4
Umieść pierwszy regał w dolnej trzeciej części piekarnika, a drugi regał w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Usuń bakłażan i ręczniki papierowe z blach do pieczenia. Pat bakłażan suchy. Olej same blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Pędzel obie strony rundy bakłażana z 1/4 szklanki oleju. Ułóż w jednej warstwie na blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec 10 minut. Obróć bakłażana i obracaj patelnie w piekarniku. Kontynuuj pieczenie do miękkości, o 15 minut dłużej. Super. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Tymczasem, ciepła 1/4 oleju szklanki w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę, marchew i seler. Sauté aż cebula jest bardzo delikatna, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
10
Wymieszać z czosnkiem, następnie grzyby. Sauté aż soki odparują, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
11
Wymieszać z oregano i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
12
Dodać pomidory i pietruszkę. Gotować, aż mieszanina jest gęsta, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
13
Lekko olej 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż połowę rundy bakłażana w jednej warstwie w naczyniu. Łyżka połowa mieszaniny pomidorów równomiernie na bakłażan.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
14
Posypać 2 łyżkami sera. Powtórz warstwowanie z pozostałym bakłażanem, mieszaniną pomidorów i 2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
PomidorPomidor
15
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Ubić w mące. Wymieszać 2 minuty. Stopniowo ubijaj mleko. Dusić, aż sos zgęstnieje, ciągle mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
17
Ubić w 1/2 szklanki sera. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Żółtka ubić w dużej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać w ostrym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Polać sosem warzywa w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
20
Posypać 1/4 szklanki sera na sosie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
21
Piec moussaka aż do ogrzania i sos jest złotobrązowy na wierzchu, o 45 minut (lub o 55 minut w lodówce Moussaka). Chłodne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn