Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 13g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.67 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka jaj, mąki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrobić sos pomidorowy: obrać i zmielić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Mięso MieloneMięso Mielone
2
Podsmaż cebulę w 2 łyżkach oleju i 2 łyżki masła, na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie i lekko zabarwione(około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodaj mush-pokoje i saute. Wymieszaj pomidory, pastę pomidorową, wino, pietruszkę, przyprawy i cukier.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30-45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, a mieszanina jest dość gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Start przyprawy bakłażany: obrać bakłażany i pokroić pionowo, 1/8 do 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Posypać lekko solą i odstawić na 30 minut.Teraz zrobić sos beszamelowy. Uwaga: Mieszanka Beszamelowo-jajko-ricotta przepełni wszystkie, z wyjątkiem największych (profesjonalnych rozmiarów) przetwórców żywności. Użyj miksera lub zmiksuj ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Umieść mleko w rondlu i podgrzewaj, aż pojawią się małe bąbelki wzdłuż krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Wyjąć i odstawić na bok.Roztopić masło w rondlu 3-quart na bardzo małym ogniu, aż do spienienia, uważając, aby nie brązowy. Powoli dodaj 6 łyżek mąki, stale mieszając, aż będzie gładka (3-4 minuty), i nadal uważając, aby nie brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Dodać mleko powoli, ubijając trzepaczką. Gdy mieszanina jest gęsta i gładka, usuń ją z ognia i wymieszaj przyprawy.Ser ricotta wymieszać, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie złóż do sosu beszamelowego. Wymieszać z ubitymi jajkami, aż do całkowitego włączenia.Powrót do bakłażana: dobrze spłukać zimną wodą; wycisnąć delikatnie i osuszyć. Pogłębiać bakłażan w 1 1/2 szklanki mąki, i saute każdy w oliwie z oliwek, aż będzie brązowy po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Usuń i wyrzuć nadmiar oleju, który wzniósł się na górę mieszanki pomidorowej. Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 16x10 o głębokości co najmniej 3 cali i posyp dno kilkoma bułkami tartymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Umieść warstwę bakłażana na patelni, następnie warstwą mieszanki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Posypać bułką tartą i startym serem. Powtórz tyle razy, ile masz bakłażana do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
12
Na wierzch polać sosem Beszamelowo-ricotta i piec w temperaturze 300 stopni. F przez godzinę lub do momentu, gdy na wierzchu uformuje się złotobrązowa skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Wyjmij moussakę z piekarnika i pozostaw ją niezakłóconą 20-30 minut; opóźnienie pozwala na stopienie się warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoPapier ryżowyPapier ryżowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta suchabułka tarta sucha1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1kilogramy1 log koziego sera1 log koziego sera4jaja pobijanejaja pobijane62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąkamąka11 łyżka suszonego oreganoczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)grzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina12krewetki i żyłki1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2largescebulacebula11 łyżka suszonego oreganodo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka posiekanapietruszka posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3pomidory, obrane i pureepomidory, obrane i puree0Batoniki toffi Heath1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startegokefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn