Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 13g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.67 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka jaj, mąki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrobić sos pomidorowy: obrać i zmielić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mięso MieloneMięso Mielone
2
Podsmaż cebulę w 2 łyżkach oleju i 2 łyżki masła, na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie i lekko zabarwione(około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Dodaj mush-pokoje i saute. Wymieszaj pomidory, pastę pomidorową, wino, pietruszkę, przyprawy i cukier.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30-45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, a mieszanina jest dość gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Start przyprawy bakłażany: obrać bakłażany i pokroić pionowo, 1/8 do 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Posypać lekko solą i odstawić na 30 minut.Teraz zrobić sos beszamelowy. Uwaga: Mieszanka Beszamelowo-jajko-ricotta przepełni wszystkie, z wyjątkiem największych (profesjonalnych rozmiarów) przetwórców żywności. Użyj miksera lub zmiksuj ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Umieść mleko w rondlu i podgrzewaj, aż pojawią się małe bąbelki wzdłuż krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Wyjąć i odstawić na bok.Roztopić masło w rondlu 3-quart na bardzo małym ogniu, aż do spienienia, uważając, aby nie brązowy. Powoli dodaj 6 łyżek mąki, stale mieszając, aż będzie gładka (3-4 minuty), i nadal uważając, aby nie brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Dodać mleko powoli, ubijając trzepaczką. Gdy mieszanina jest gęsta i gładka, usuń ją z ognia i wymieszaj przyprawy.Ser ricotta wymieszać, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie złóż do sosu beszamelowego. Wymieszać z ubitymi jajkami, aż do całkowitego włączenia.Powrót do bakłażana: dobrze spłukać zimną wodą; wycisnąć delikatnie i osuszyć. Pogłębiać bakłażan w 1 1/2 szklanki mąki, i saute każdy w oliwie z oliwek, aż będzie brązowy po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Usuń i wyrzuć nadmiar oleju, który wzniósł się na górę mieszanki pomidorowej. Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 16x10 o głębokości co najmniej 3 cali i posyp dno kilkoma bułkami tartymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
10
Umieść warstwę bakłażana na patelni, następnie warstwą mieszanki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Posypać bułką tartą i startym serem. Powtórz tyle razy, ile masz bakłażana do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
12
Na wierzch polać sosem Beszamelowo-ricotta i piec w temperaturze 300 stopni. F przez godzinę lub do momentu, gdy na wierzchu uformuje się złotobrązowa skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Wyjmij moussakę z piekarnika i pozostaw ją niezakłóconą 20-30 minut; opóźnienie pozwala na stopienie się warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala2Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta suchabułka tarta sucha1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1kilogramy1 log koziego sera1 log koziego sera4jaja pobijanejaja pobijane6Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka1porcja startego parmezanuczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)grzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)0warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu12krewetki i żyłkisteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2largescebulacebula1porcja startego parmezanudo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka posiekanapietruszka posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi3Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3pomidory, obrane i pureepomidory, obrane i puree0warzywo (np. szpinak)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startegokefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn