Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 13g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.67 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka jaj, mąki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrobić sos pomidorowy: obrać i zmielić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mięso MieloneMięso Mielone
2
Podsmaż cebulę w 2 łyżkach oleju i 2 łyżki masła, na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie i lekko zabarwione(około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj mush-pokoje i saute. Wymieszaj pomidory, pastę pomidorową, wino, pietruszkę, przyprawy i cukier.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 30-45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, a mieszanina jest dość gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Start przyprawy bakłażany: obrać bakłażany i pokroić pionowo, 1/8 do 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posypać lekko solą i odstawić na 30 minut.Teraz zrobić sos beszamelowy. Uwaga: Mieszanka Beszamelowo-jajko-ricotta przepełni wszystkie, z wyjątkiem największych (profesjonalnych rozmiarów) przetwórców żywności. Użyj miksera lub zmiksuj ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Umieść mleko w rondlu i podgrzewaj, aż pojawią się małe bąbelki wzdłuż krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Wyjąć i odstawić na bok.Roztopić masło w rondlu 3-quart na bardzo małym ogniu, aż do spienienia, uważając, aby nie brązowy. Powoli dodaj 6 łyżek mąki, stale mieszając, aż będzie gładka (3-4 minuty), i nadal uważając, aby nie brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodać mleko powoli, ubijając trzepaczką. Gdy mieszanina jest gęsta i gładka, usuń ją z ognia i wymieszaj przyprawy.Ser ricotta wymieszać, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie złóż do sosu beszamelowego. Wymieszać z ubitymi jajkami, aż do całkowitego włączenia.Powrót do bakłażana: dobrze spłukać zimną wodą; wycisnąć delikatnie i osuszyć. Pogłębiać bakłażan w 1 1/2 szklanki mąki, i saute każdy w oliwie z oliwek, aż będzie brązowy po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Usuń i wyrzuć nadmiar oleju, który wzniósł się na górę mieszanki pomidorowej. Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 16x10 o głębokości co najmniej 3 cali i posyp dno kilkoma bułkami tartymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
10
Umieść warstwę bakłażana na patelni, następnie warstwą mieszanki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Posypać bułką tartą i startym serem. Powtórz tyle razy, ile masz bakłażana do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
12
Na wierzch polać sosem Beszamelowo-ricotta i piec w temperaturze 300 stopni. F przez godzinę lub do momentu, gdy na wierzchu uformuje się złotobrązowa skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Wyjmij moussakę z piekarnika i pozostaw ją niezakłóconą 20-30 minut; opóźnienie pozwala na stopienie się warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta suchabułka tarta sucha1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1kilogramy1 log koziego sera1 log koziego sera4jaja pobijanejaja pobijane63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka12 łyżeczki czosnku w proszkuczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)grzyby, mielone, mielone (jeśli nalegasz na użycie substytutu mięsa 1 lb wołowiny / jagnięciny)0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina12krewetki i żyłki1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2largescebulacebula12 łyżeczki czosnku w proszkudo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka posiekanapietruszka posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3pomidory, obrane i pureepomidory, obrane i puree0Batoniki toffi Heath1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startegokefalotyri lub 2 szklanki parmezanu, startego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn