Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 24g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 156 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, papryki, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla jagnięciny: moczyć porzeczki w ciepłej wodzie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
Woda
Jagnięcina
2
Drenaż.
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w rondlu 6-litrowym na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać jagnięcinę, cynamon, imbir, ziele angielskie, cayenne, i sól i pieprz i gotować, mieszając rozbić mięso, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziele Angielskie
Cynamon
Mielony Pieprz Cayenne
Imbir
Jagnięcina
Mięso
5
Przełożyć jagnięcinę do dużego Sitka ustawionego nad miską i odcedzić; wyrzucić płyn pozostawiony na patelni. Odstawić patelnię do ognia i dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i podgrzewać, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
6
Dodać cebulę i paprykę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cebula
7
Dodać serrano i czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
8
Dodaj pastę pomidorową i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
9
Odstawić jagnięcinę na patelnię, dodać wino i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż prawie całkowicie odparuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać przecier pomidorowy i porzeczki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i oregano i doprawić solą, pieprzem i miodem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Przecier Pomidorowy
Porzeczki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-nać
Miód
11
Zdjąć z ognia.
1
Rozgrzać olej rzepakowy w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Doprawić plastry bakłażana z obu stron solą i pieprzem. Praca w partiach, dodać plastry bakłażana i smażyć do miękkości i lekko złoty kolor z obu stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Rzepakowy
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przenieść plastry bakłażana do ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Do beszamelu: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać mąkę i gotować, ubijając stale, aż blady i gładki, 2 protokół. Wciąż ubijając stale, dodaj mleko i liść laurowy i gotuj, aż zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Niech sos ostygnie przez 5 minut. W małej misce ubić żółtka, kozi ser i skórkę z cytryny i ubić sos beszamelowy na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
Skórka Cytrynowa
żółtko Jaja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło 3-ćwiartkowe naczynie do pieczenia lub danie zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
7
Aby złożyć: umieścić połowę plastry bakłażana w naczyniu i przykryć połowę sosu mięsnego. Na wierzchu sos z pozostałymi plastrami bakłażana, a następnie pozostałym sosem mięsnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
SOS
Mięso
8
Wlać beszamel na wierzch sosu mięsnego i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
9
Posypać Romano równomiernie na górze, umieścić naczynie na blasze do pieczenia, i piec, aż zbrązowieje i bąbelki, 45 do 50 protokół. Top z więcej posiekanej pietruszki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Ser Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
10
Ostudzić przez co najmniej 20 minut przed podaniem.