Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 24g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 156 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, papryki, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla jagnięciny: moczyć porzeczki w ciepłej wodzie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
2
Drenaż.
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w rondlu 6-litrowym na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać jagnięcinę, cynamon, imbir, ziele angielskie, cayenne, i sól i pieprz i gotować, mieszając rozbić mięso, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
ImbirImbir
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
5
Przełożyć jagnięcinę do dużego Sitka ustawionego nad miską i odcedzić; wyrzucić płyn pozostawiony na patelni. Odstawić patelnię do ognia i dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i podgrzewać, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę i paprykę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
7
Dodać serrano i czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj pastę pomidorową i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
9
Odstawić jagnięcinę na patelnię, dodać wino i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż prawie całkowicie odparuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać przecier pomidorowy i porzeczki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i oregano i doprawić solą, pieprzem i miodem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
PorzeczkiPorzeczki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiódMiód
11
Zdjąć z ognia.
1
Rozgrzać olej rzepakowy w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Doprawić plastry bakłażana z obu stron solą i pieprzem. Praca w partiach, dodać plastry bakłażana i smażyć do miękkości i lekko złoty kolor z obu stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść plastry bakłażana do ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Do beszamelu: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać mąkę i gotować, ubijając stale, aż blady i gładki, 2 protokół. Wciąż ubijając stale, dodaj mleko i liść laurowy i gotuj, aż zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Niech sos ostygnie przez 5 minut. W małej misce ubić żółtka, kozi ser i skórkę z cytryny i ubić sos beszamelowy na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło 3-ćwiartkowe naczynie do pieczenia lub danie zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Aby złożyć: umieścić połowę plastry bakłażana w naczyniu i przykryć połowę sosu mięsnego. Na wierzchu sos z pozostałymi plastrami bakłażana, a następnie pozostałym sosem mięsnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SOSSOS
MięsoMięso
8
Wlać beszamel na wierzch sosu mięsnego i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
9
Posypać Romano równomiernie na górze, umieścić naczynie na blasze do pieczenia, i piec, aż zbrązowieje i bąbelki, 45 do 50 protokół. Top z więcej posiekanej pietruszki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RomanoSer Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić przez co najmniej 20 minut przed podaniem.

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.puszka) pomidory śliwkowe, puree aż będą gładkie z sokamipuszka) pomidory śliwkowe, puree aż będą gładkie z sokami3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana0Batoniki toffi Heathcayennecayenne591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone porzeczkisuszone porzeczki3żółtka jajżółtka jaj6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bakłażan pokrojony poprzecznie na 14-grube plastrybakłażan pokrojony poprzecznie na 14-grube plastry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus więcej do dekoracjiposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus więcej do dekoracji5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiękki ser kozimiękki ser kozi0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona jagnięcinamielona jagnięcina8krewetki i żyłkiMiód, w razie potrzebyMiód, w razie potrzeby8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1cytrynowy, zestcytrynowy, zest5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGrecka oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielonaGrecka oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano1czerwona papryka, łodygi, rdzeni i cienko pokrojoneczerwona papryka, łodygi, rdzeni i cienko pokrojone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarte Romanotarte Romano1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, połówkowa i cienko pokrojonacebula żółta, połówkowa i cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn