Moussaka

Moussaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Moussakan. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 37g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, jajka jumbo, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Podgrzać 2 łyżki EVOO w średnim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać mieloną jagnięcinę i gotować, aż dobrze rumiane. Doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać czosnek, pieprz chile, cebulę i oregano i gotować przez 5 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj bulion, skórkę cytrynową, liść laurowy, laskę cynamonu i pomidory i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem Wytnij cienki kawałek z dwóch przeciwległych stron każdego bakłażana, usuwając część skóry. Obróć bakłażana pokrojonego bokiem do góry, a następnie pokrój wzdłuż na deski o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Posypać solą i odcedzić w durszlaku przez 20 minut. Pat dry. Ubij białka z odrobiną wody w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wymieszać panko z pozostałymi 4 łyżkami EVOO w innym naczyniu, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
JukonJukon
7
Do panko dodać połowę sera, natkę pietruszki, granulowany czosnek i granulowaną cebulę i dobrze wymieszać. Ustaw stojak drutu na każdym z 2 blach do pieczenia. Każdy plasterek bakłażana zanurzyć w białkach, następnie posmarować mieszaniną panko, naciskając, aby pomóc jej przylegać. Ułóż na stojakach z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Cebula GranulowanaCebula Granulowana
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Piec, aż chrupiące i złoty, 25 do 30 protokół. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodać mąkę i gotować, ubijając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Ubijamy mleko i doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma rusztami gałki muszkatołowej. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część łyżki. Lekko ubić żółtka w średniej misce. Powoli wlać część sosu, stale ubijając, aby hartować żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla i zdjąć z ognia. Zrobić dwie warstwy mieszanki bakłażana i jagnięciny w średnim naczyniu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
Polać sosem i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Piec, aż zbrązowieje i bulgotanie, 30 do 40 protokół. Uwaga kucharza: zapiekankę można przykryć i schłodzić do posiłku. Podgrzać, przykryć, aż do ogrzania, następnie posypać więcej sera i piec, odsłonięte, aby chrupiące górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

4Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)794papryka habaneropomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekanepomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekane3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggianotarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggiano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)1jumbojaja duże lub ekologiczne, oddzielonejaja duże lub ekologiczne, oddzielone6Spód: okruszki z herbatników grahamEVOOEVOO1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekane3Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2warzywo (np. szpinak)koszerne marynatykoszerne marynaty2warzywo (np. szpinak)cebula granulowanacebula granulowana680papryka habaneromielona jagnięcinamielona jagnięcina6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz3paskiKilka szerokich skórek cytrynowychKilka szerokich skórek cytrynowych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1sprigświeże oregano, bardzo drobno posiekaneświeże oregano, bardzo drobno posiekane7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta panko lub mączka macowabułka tarta panko lub mączka macowa1małeświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatkiświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn