Moussaka

Moussaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Moussakan. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 37g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, jajka jumbo, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podgrzać 2 łyżki EVOO w średnim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodać mieloną jagnięcinę i gotować, aż dobrze rumiane. Doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać czosnek, pieprz chile, cebulę i oregano i gotować przez 5 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę. Deglaze z winem, mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj bulion, skórkę cytrynową, liść laurowy, laskę cynamonu i pomidory i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem Wytnij cienki kawałek z dwóch przeciwległych stron każdego bakłażana, usuwając część skóry. Obróć bakłażana pokrojonego bokiem do góry, a następnie pokrój wzdłuż na deski o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Posypać solą i odcedzić w durszlaku przez 20 minut. Pat dry. Ubij białka z odrobiną wody w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wymieszać panko z pozostałymi 4 łyżkami EVOO w innym naczyniu, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
7
Do panko dodać połowę sera, natkę pietruszki, granulowany czosnek i granulowaną cebulę i dobrze wymieszać. Ustaw stojak drutu na każdym z 2 blach do pieczenia. Każdy plasterek bakłażana zanurzyć w białkach, następnie posmarować mieszaniną panko, naciskając, aby pomóc jej przylegać. Ułóż na stojakach z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Cebula GranulowanaCebula Granulowana
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Piec, aż chrupiące i złoty, 25 do 30 protokół. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodać mąkę i gotować, ubijając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Ubijamy mleko i doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma rusztami gałki muszkatołowej. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część łyżki. Lekko ubić żółtka w średniej misce. Powoli wlać część sosu, stale ubijając, aby hartować żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla i zdjąć z ognia. Zrobić dwie warstwy mieszanki bakłażana i jagnięciny w średnim naczyniu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Polać sosem i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Piec, aż zbrązowieje i bulgotanie, 30 do 40 protokół. Uwaga kucharza: zapiekankę można przykryć i schłodzić do posiłku. Podgrzać, przykryć, aż do ogrzania, następnie posypać więcej sera i piec, odsłonięte, aby chrupiące górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekanepomidory pokrojone w kostkę lub całe pomidory San Marzano, posiekane3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggianotarty ser Kefalotyri lub Parmigiano-Reggiano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)do dużych bakłażanów (powinny być bardzo twarde i ciężkie)1jumbojaja duże lub ekologiczne, oddzielonejaja duże lub ekologiczne, oddzielone63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaEVOOEVOO1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, bardzo drobno posiekane33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2Batoniki toffi Heathkoszerne marynatykoszerne marynaty2Batoniki toffi Heathcebula granulowanacebula granulowana6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona jagnięcinamielona jagnięcina6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz3paskiKilka szerokich skórek cytrynowychKilka szerokich skórek cytrynowych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala6krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1sprigświeże oregano, bardzo drobno posiekaneświeże oregano, bardzo drobno posiekane7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta panko lub mączka macowabułka tarta panko lub mączka macowa1małeświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatkiświeży czerwony pieprz chile, takie jak Fresno, nasiona i bardzo drobno posiekane, lub 1 łyżeczka pieprz czerwony płatki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn