Moules Frites na Dzień Bastylii
Moules Frites na Dzień Bastylii to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 1185 kalorii, 42g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ziemniaki, szczypiorek, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 15 minut. Jest dostarczany przez SippitySup. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Moules frites, Classic Moules Frites, oraz Moules Sans Frites.
Instrukcje
Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz (nie mam), a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
Wlać biały wermut do głębokiego, 4-ćwiartkowego, niereaktywnego rondla na dużym ogniu i gotować, aż płyn prawie całkowicie odparuje; dodać śmietanę i gotować płyn ponownie, aż zmniejszy się o połowę. W razie potrzeby wymieszać, aby nie przegotować. W międzyczasie podziel żarówkę kopru włoskiego na pół wzdłuż, usuń rdzeń, przycinaj liściasty koniec i rezerwuj na inne użycie. Pokroić żarówkę w plastry ¼ cala.
Do zredukowanej śmietany dodać pokrojony koper włoski i czosnek, doprowadzić do wrzenia; wyłączyć ogień i odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Wlać ziemniaki z wypełnionej wodą miski do durszlaka, a następnie poklepać je całkowicie do sucha ręcznikami papierowymi. Smażyć ziemniaki w kilku partiach, aby uniknąć tłoczenia oleju, mieszając je, aby równomiernie rozprowadzić w oleju, aż po prostu zaczną się złote, około 4 do 5 minut. Przenieś par ugotowane ziemniaki na papierowy ręcznik wyłożony arkusz patelni i pozwól im dojść do temperatury pokojowej, co najmniej 10 minut i do godziny przed podaniem. Podnieś temperaturę oleju do 375 stopni.Gotować małże: doprowadzić sos śmietanowy z powrotem do wrzenia na średnim ogniu; dodać małże, przykryć patelnię i gotować, potrząsając patelnię raz lub dwa razy, aż zaczną się otwierać; o 2 protokół.
Zdjąć pokrywkę i ponownie wstrząsnąć patelnią.
Wlać wino, wstrząsnąć i gotować przez kolejne 2 minuty lub tak, aż wino zmniejsza niektóre. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i odstawić.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju o temperaturze 375 stopni, aż będą złociste i chrupiące, około 4 minut.
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.
Do dużej miski wlać małże i cały bulion; udekorować szczypiorkiem.
Podawać w pojedynczych miseczkach z frytkami na boku.Jak to: jak Ładowanie...