Motylowe kotlety wieprzowe w stylu kubańskim
Jeśli masz około 52 minut do spędzenia w kuchni, kotlety wieprzowe w stylu kubańskim z motylem mogą być doskonałym przepisem bezglutenowym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Za 3,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka , 44 g tłuszczu i łącznie 650 kalorii . Mieszanka czosnku, sera szwajcarskiego, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. 548 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 96% . Podobne przepisy to medaliony wieprzowe w stylu kubańskim , pieczony kurczak z motylem w cebuli i marchewce oraz czarna fasola kubańska z ryżem .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
W dużym naczyniu do pieczenia wymieszaj trzepaczką 1/2 szklanki soku pomarańczowego, 1/4 szklanki soku z limonki, 3 łyżki oregano, czosnek, kminek i olej rzepakowy.
Dodaj wieprzowinę i obróć, aby ją pokryć. Przykryj i pozwól marynować przez co najmniej 15 minut i do 2 godzin w lodówce.
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i osusz.
Połóż kotlety na płaskiej powierzchni, przekrojoną stroną do góry, dopraw solą i pieprzem.
Połóż 1 plaster sera, 2 plasterki szynki, kilka plasterków ogórka i kolejny plaster sera na 1 połówce kotleta. Złóż, posmaruj wierzch olejem i dopraw solą i pieprzem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Połóż kotlety na grillu, stroną z olejem do dołu i grilluj, aż będą złocistobrązowe, przez 3 do 4 minut. Obróć kotlety i grilluj dalej, aż spód będzie złocistobrązowy, a ser się roztopi, przez kolejne 2 do 3 minut.
Ubij resztę soku pomarańczowego i limonkowego, oregano i kolendrę z oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku. Nałóż na kotlety i podawaj.