Mote de Queso (Kolumbijska zupa serowo-ziemniaczana)
Mote de Queso (kolumbijski ser i zupa Yam) może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 125 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 212 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać kolendry do dekoracji, sok z limonki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pan de Queso (kolumbijski chleb serowy), Kolumbijska Zupa Z Kurczaka, oraz Kolumbijska Zupa Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ñame i wodę w średnim garnku. Gotować na średnim ogniu przez około 45 minut lub aż ñame będzie miękkie i miękkie.Podczas gotowania ñame, przygotować sofrito do zupy, podgrzewając olej na średnim ogniu na patelni.
Dodaj cebulę, szalotki, pomidor, czosnek i kminek. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka, o 7 protokół. Odstawić.Podgrzać i dodać sofrito i ser do gotowanego ñame.
Niech gotować przez około 10 więcej minut. Możesz dodać więcej wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Konsystencja zupy powinna być kremowa z małymi delikatnymi kawałkami ñame.
Dodać sól do smaku, dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
Dodać sok z limonki i podawać natychmiast.