Mote de Queso (Kolumbijska zupa serowo-ziemniaczana)

Mote de Queso (Kolumbijska zupa serowo-ziemniaczana)
Mote de Queso (kolumbijski ser i zupa Yam) może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 125 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 212 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać kolendry do dekoracji, sok z limonki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pan de Queso (kolumbijski chleb serowy), Kolumbijska Zupa Z Kurczaka, oraz Kolumbijska Zupa Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ñame i wodę w średnim garnku. Gotować na średnim ogniu przez około 45 minut lub aż ñame będzie miękkie i miękkie.Podczas gotowania ñame, przygotować sofrito do zupy, podgrzewając olej na średnim ogniu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj cebulę, szalotki, pomidor, czosnek i kminek. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka, o 7 protokół. Odstawić.Podgrzać i dodać sofrito i ser do gotowanego ñame.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
3
Niech gotować przez około 10 więcej minut. Możesz dodać więcej wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Konsystencja zupy powinna być kremowa z małymi delikatnymi kawałkami ñame.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
4
Dodać sól do smaku, dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodać sok z limonki i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn