Mostek z suszonymi morelami, śliwkami i aromatycznymi przyprawami

Mostek z suszonymi morelami, śliwkami i aromatycznymi przyprawami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz ząbki czosnku, mieloną kolendrę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kurczak Śródziemnomorski Z Suszonymi Morelami I Śliwkami, Przyprawiony mostek z porami i suszonymi morelami, oraz Polędwica wołowa z aromatycznymi tajskimi przyprawami.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki moreli, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę kminku, sól, cynamon i 1/4 łyżeczki pieprzu w procesorze. Używając włączania / wyłączania, posiekaj na grube puree. Używając małego ostrego noża, zrób 1/2-calowe głębokie szczeliny na całym mostku. Odstawić 1 łyżkę mieszanki moreli. Pozostałe mieszanki moreli wcisnąć w szczeliny.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 149°.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Całość posypać solą i pieprzem.
Dodaj mostek do garnka i smażyć, aż brązowy, o 5 protokół z boku.
Przenieść na talerz, tłuszcz bok do góry; rozprowadzić zarezerwowaną 1 łyżką mieszanki moreli.
Dodaj cebulę do tego samego garnka. Sauté na średnim ogniu 5 minut.
Dodaj marchew, imbir, kolendra, pieprz cayenne, pozostałe 6 ząbki czosnku i 2 1/2 łyżeczki kminku; sauté 3 protokół.
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się prawie do glazury, mieszając wszelkie rumiane kawałki, o 5 protokół. Zwróć mostek do garnka.
Dodaj Czas i doprowadzić do duszenia. Łyżka trochę mieszanki warzyw nad mostkiem.
Przykryć garnek i wstawić do piekarnika. Pieczony mostek 2 1/2 godziny, fastrygowanie co 30 minut z sokami z patelni.
Dodać śliwki i pozostałe 1/3 szklanki moreli. Przykryć; pieczemy, aż mostek będzie miękki, o 30 minut dłużej. Chłodny mostek odsłonięty 1 godzina. Schłodzić do wystygnięcia, przykryć i schłodzić na noc.
Łyżka off wszelkie stałe tłuszczu z góry sosu; wyrzucić tłuszcz. Zeskrobać sos z mostka do garnka.
Umieść mostek na powierzchni roboczej. Mostek pokroić cienko na ziarno. Bring gr avy w garnku gotować na średnim ogniu. W razie potrzeby zagotować, aby lekko zgęstnieć. Doprawić sosem solą i pieprzem. Ułóż pokrojony mostek w dużym naczyniu żaroodpornym. SOS łyżeczkowy. Przykryć folią. (Można zrobić 2 dni wcześniej; przechowywać w lodówce.)
Rewarm pokryte mostek w piekarniku 177° około 30 minut (lub 40 minut, jeśli schłodzone).
Posypać kolendrą i podawać.