Mostek słodko-kwaśny

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na żydowskie jedzenie. Spróbuj zrobić słodko-kwaśny mostek w domu. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 285 kalorii, 30 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. Za 1,96 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, brązowego cukru, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Idealnie pasuje do Chanuki. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 72%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Mostek słodko-kwaśny, Mostek słodko-kwaśny i Mostek słodko-kwaśny.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pomidory, cebulę, rodzynki, brązowy cukier, sok z cytryny i czosnek.
Wlać połowę do 4- lub 5-qt. wolnowar pokryty sprayem kuchennym.
Mięso posypać solą i pieprzem.
Przenieść do wolnowaru. Na wierzch posyp pozostałą mieszanką pomidorów. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mostek na półmisek i trzymaj w cieple. Odtłuszczaj tłuszcz z soków kuchennych. Mięso pokroić cienko w poprzek włókien.
Podawać z mieszanką pomidorową.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to moje najlepsze typy dla Brisket. Wszystkie te czerwone wina radzą sobie z mięsistym, wędzonym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, warto poszukać koszernego czerwonego wina. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.