Mostek babci Ethel z Tzimmes
Przepis Grandman Ethel mostek z Tzimmes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 5 godzin. To danie główne ma 917 kalorii, 85g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $8.66 za porcję. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprz, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cydr-duszony mostek z Tzimmes, Mostek nie-twojej-babci, oraz Mostek babci Selmy.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Osuszyć i natrzeć 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w 17-przez 11-calowej ciężkiej patelni do pieczenia (3 cale głębokości) na umiarkowanie wysokim ogniu, okrakiem w poprzek 2 palników, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy mostek, począwszy od strony tłuszczu w dół, po obu stronach, około 5 minut na stronę.
Zdjąć z ognia, a następnie dodać bulion i ocet do patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości i dusić mostek w piekarniku 2 godziny.
Dodaj marchew i ziemniaki do patelni i dusić, przykryte, 1 godzinę.
Dodać śliwki i dusić, przykryte, aż mięso będzie przetargu widłowego, o 30 minut więcej. Schłodzić mięso, odsłonięte, do temperatury pokojowej, około 1 godziny, a następnie schłodzić, przykryte, co najmniej 12 godzin.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Przenieść mostek do deski do krojenia i pokroić w poprzek ziarna około 1/4 cala grubości. Wyrzuć jak najwięcej tłuszczu z powierzchni warzyw i sosu, a następnie wróć pokrojone mięso na patelnię i podgrzej, przykryte folią, aż ogrzejesz się, około 40 minut.
Posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie ułożyć mięso z tzimmes i sosem na dużym talerzu.
Mostek można schłodzić do 3 dni.