Mortadella-Schab faszerowany z rozmarynem pieczone ziemniaki
Mortadella-Schab nadziewany rozmarynem z ziemniakami pieczonymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mortadellę, pieczeń schabową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem, oraz Schab Pieczony Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu i 2 łyżeczki koszernej soli z moździerzem i tłuczkiem, następnie dodać czosnek i zacieru, aż powstanie pasta. Wymieszać z niesolonym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Sól Koszerna
Pieprz
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
3
Jeśli schab został związany, Odrzuć sznurki. Połóż schab, grubą stronę w dół,na desce do krojenia wyłożonej folią. Motyl wieprzowina w spiralnym cięciu: znaleźć początek klapy na 1 długim boku schabu (gdzie usunięto kość). Zaczynając od wewnętrznej krawędzi klapy, wykonaj długie cięcie wzdłuż dolnej strony schabu za pomocą bardzo ostrego noża do odkostniania lub parkowania, zatrzymując się 1 cal od dołu (jest to początek spirali). Obróć nóż równolegle do dna schabu i zacznij ciąć do środka (równolegle do dna), utrzymując grubość mięsa tak równomiernie, jak to możliwe, drugą ręką delikatnie unosząc i odciągając górną część mięsa od noża, aż schab stanie się 1 długim płaskim kawałkiem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schab
Kości
Mięso
Wieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Foliowa
Nóż
4
Przykryj wieprzowinę arkuszem folii z tworzywa sztucznego i funt do 1/2 cala grubości gładkim pounder mięsa lub wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Wieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat Tenderizer
Folia Foliowa
Wałek Do Ciasta
5
Zdjąć folię i rozprowadzić 1 łyżkę masła truflowego na wieprzowinie. Wierzch z połową mortadeli, lekko nakładające się plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mortadella
Masło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Wieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
6
Posmarować mortadellą 1 łyżką masła truflowego, następnie polać pozostałą mortadellą i posmarować pozostałą łyżką masła truflowego. Zaczynając od końca, który był wnętrzem schabu, zwinąć schab ciasno i ułożyć, zszywać bok w dół (strona tłuszczu w górę), na desce do krojenia. Jeśli warstwa tłuszczu ma grubość 1/4 cala, wykonuj w niej bardzo blisko poprzeczne cięcia (w odległości około 1/8 cala; nie przecinaj mięsa), a następnie zwiąż sznurkiem kuchennym w odstępach 1-calowych. Całość natrzeć masłem pieprzowym, dobrze pokrywając warstwę tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mortadella
Pieprz
Masło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mięso
Rolka
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Deska Do Krojenia
7
Wieprzowinę, tłustą stronę do góry, układamy na naoliwionym stelażu na patelni i pieczemy w środku piekarnika 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1
Podczas pieczenia wieprzowiny obrać i pokroić ziemniaki na pół. Ziemniaki Parboil w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Odcedzić w durszlaku 5 minut, a następnie wrzucić olej, rozmaryn, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki koszernej soli i pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Koszerna
Rozmaryn
Pieprz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i obniżyć temperaturę piekarnika do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Dodaj ziemniaki do pieczenia patelni, obracając je w soki patelni do Płaszcz, następnie pieczeń wieprzowa z ziemniakami, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do rejestrów mięsa 155 ° F, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa
Ziemniak
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
5
Przełożyć wieprzowinę na półmisek i odstawić na 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
6
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 232° i wyjąć stelaż z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
7
Rozłóż ziemniaki na patelni i piecz w środku piekarnika, mieszając co 5 minut, aż złoty kolor będzie brązowy, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Przełożyć do miski i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z soków z patelni. Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać bulion i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą, następnie dodać do mieszaniny bulionu i zagotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
2
Zdjąć z ognia i ubić na maśle truflowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Wyrzucić sznurek, następnie pokroić wieprzowinę i podawać z sosem i ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
SOS
Wieprzowina
1
* Wieprzowinę można posmarować masłem i nadziewać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Dostępne w niektórych sklepach z żywnością specjalistyczną i D ' Artagnan (800-327-8246).