Morszczuk Smażony Na Patelni Po Portugalsku

Morszczuk Smażony Na Patelni Po Portugalsku
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, morszczuk smażony na patelni w stylu portugalskim może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 39g białka, oraz 32G tłuszczu. Za $4.45 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką liście laurowe, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Smażony morszczuk z koperkową sałatką ziemniaczaną, Smażony morszczuk z koperkową sałatką ziemniaczaną, oraz Smażony Morszczuk Z Polentanem I Zwiędłym Szpinakiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Napełnij rondel do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zdobądź x u podstawy każdego pomidora małym nożem do obierania. Opuść pomidory do wrzącej wody, aż skóra pęknie, około 30 sekund. Zanurz je w lodowatej wodzie po blanszowaniu, aby zatrzymać gotowanie. Obierz skórki z pomidorów i pokrój je wzdłuż na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Usuń nasiona, pokrój pomidory na 1/3-calowe plastry (julienne) i odłóż je na bok. Będzie około 1 1/2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3
Sos należy rozpocząć około 15 minut przed podaniem ryby, więc zacznij podgrzewać większą patelnię (dla ryb) na średnim ogniu w tym samym czasie, gdy zaczynasz SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść mniejszą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek (3 łyżki stołowe) i liście laurowe. Gotuj liście laurowe, aż lekko się zrumienią, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj ziele angielskie i czosnek i gotuj przez 30 sekund, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Dodaj paprykę i cebulę i smaż, często mieszając, aż warzywa będą złote, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj pomidory, białe wino i oliwki. Dusić, aż sos będzie pachnący i lekko zgęstnieje, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Tuż przed dodaniem pomidorów do sosu dodaj oliwę z oliwek (1/4 szklanki) na rozgrzaną dużą patelnię. Szybko dopraw wszystkie filety solą i pieprzem z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Rozłóż mąkę kukurydzianą do płytkiej miski i pogłębiaj porcje ryb w mące kukurydzianej, po 1 na raz, naciskając, aby mąka kukurydziana przylegała, a następnie delikatnie strząsając nadmiar. Pracuj szybko i włóż każdy filet do gorącego oleju podczas ich przygotowywania. Gdy tylko mąka kukurydziana wydaje się ciemnieć, nieco zmniejsz ogień. Kluczem jest równomierne gotowanie, aby po obróceniu fileta był idealnie złocistobrązowy. Zajmie to około 3 do 4 minut na stronę. Im grubsza ryba, tym wolniej ją gotować. Obróć filety i gotuj przez kolejne 3 lub 4 minuty, aż będą chrupiące i złocistobrązowe. Za pomocą szpatułki szczelinowej przenieś rybę na pojedyncze talerze lub na półmisek. Podziel SOS, nakładając niewielką ilość grubego sosu na rybę i nakładając wokół niego pozostały sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Podawaj natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Morszczuk działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn