Morelowy Pudding Ryżowy Pops
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 142 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko kokosowe, śmietanę, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Kokosowo-Mango, Morelowy Pudding Ryżowy, oraz Perski Morelowy Pudding Ryżowy.
Instrukcje
Połącz mleko, mleko kokosowe, śmietanę, trawę cytrynową, imbir i 1/2 szklanki wody w rondlu amedium. Zeskrobać nasiona fasoli Vanilla; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić strome for15 minut.
W międzyczasie umieść ryż i 1/2 szklanki wodyw małej misce; odstawić na 10 minut (doczęsto i zwolnić trochę skrobi).
Mieszankę kokosowo-mleczną przecedzić przez sito z drobnymi oczkami do średniego rondla.
Dodać ryż; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu (nie mieszać lub ryż willbecome zbyt skrobiowe), aż ryż jest bardzo miękki, 30-35 minut.
Wymieszać z morelami i cukrem. Dividemixture wśród form lodowych. Zamrozić dopocząć, aby ustawić, 30-45 minut. Wstaw astick do każdego popu. Zamrozić do twardości, około 1 godziny dłużej. DO AHEAD: Pops może być wykonany 2 tygodnie wcześniej. Zamrozić.