Morelowy Hamantaschen

Morelowy Hamantaschen
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać moreli Hamantaschen spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz skórkę z cytryny, jajka, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, oraz Hamantaschen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Morele namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
2
Umieść morele w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać wrzącą wodę do przykrycia i odstawić do namoczenia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Wymieszać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Mąkę i proszek do pieczenia ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
W dużej misce ubijamy jajka, 1 szklankę cukru, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową, ubijając, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie kremowa i spieniona. Przesiać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, mieszając razem z drewnianą łyżką, aż połączy się i utworzy ciasto. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Zrób nadzienie.
8
Morele odsączyć w durszlaku, mieszając, aby wyeliminować wodę powierzchniową, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
9
Przenieść je do deski do krojenia lub miski i drobno posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Wymieszać morele, orzechy włoskie, Jeśli za pomocą, i pozostałą 1/2 szklanki cukru w średniej misce, mieszając, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Zrób ciasteczka. Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie blachy do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką desce do grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
13
Wytnij 3-calowe okręgi (użyj krajalnicy do ciastek).
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
14
Umieść dużą łyżkę nadzienia na środku każdego koła, a następnie złóż trzy boki, aby ciastko wyglądało jak kapelusz z trzema rogami, ściskając krawędzie ciasta, ale pozostawiając środek otwarty, jak pokazano na zdjęciu. Zbierz resztki ciasta i przekrój; pokrój i wypełnij w ten sam sposób. Ułóż ciasteczka na przygotowanych blachach do pieczenia i lekko umyj jajkiem, co nada im ładny kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
15
Piec, aż ciasto będzie złociste-20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Przenieś ciasteczka z blach do pieczenia na stojaki z drutu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
17
Ciasteczka kanapkowe są ładne, wzorzec innej prezentacji (zwłaszcza jeśli chcesz zapisać kształt kapelusza dla Purim), przekształć je w ciasteczka kanapkowe. Użyj małego noża, aby usunąć Centra z połowy wyciętych okręgów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KanapkoweCiasteczka Kanapkowe
18
Rozłóż nadzienie na całe koła i umieść na każdym z nich kółko wycięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
19
Piec jak wyżej. Ochłodzone ciastka możesz odkurzyć cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.Użyj migdałów na Paschę ten przepis można łatwo przekształcić do serwowania na Paschę.Wystarczy zastąpić mielone blanszowane migdały na mąkę i pominąć proszek do pieczenia, i wymieszać zgodnie z zaleceniami dla Hamantaschen. Ciasto będzie zbyt lepkie, aby rozwałkować, więc wybierz jedną z następujących opcji, aby uformować i upiec ciasteczka.Ciasteczka z odciskiem kciuka. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Szczypta off kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwiń w kulki i ułóż na blasze do pieczenia, naciskając pustą w środku każdego kciukiem. Wypełnij zagłębienia nadzieniem morelowym i piecz przez 15 minut.Ciasteczka krojone i pieczone. Uformuj ciasto w kłodę o średnicy około 2 cali i owiń w folię; zamrozić na noc. Pokrój 1/4 cala grubości i piec przez 12 minut. Zrób ciasteczka kanapkowe z nadzieniem morelowym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Ciasteczka KanapkoweCiasteczka Kanapkowe
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MigdałyMigdały
MorelaMorela
Pliki CookiePliki Cookie
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
20
From the New Jewish Table: Modern Seasonal Recipes for Traditional Dishes by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray with David Hagedorn. Copyright © 2013 by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray; photographs copyright © 2013 by Renee Comet. Opublikowane przez St. Martin ' s Press.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia3
Magazyn