Morelowy Hamantaschen
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać moreli Hamantaschen spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz skórkę z cytryny, jajka, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, oraz Hamantaschen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść morele w średniej misce.
Dodać wrzącą wodę do przykrycia i odstawić do namoczenia na 1 godzinę.
Mąkę i proszek do pieczenia ubić w średniej misce.
W dużej misce ubijamy jajka, 1 szklankę cukru, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową, ubijając, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie kremowa i spieniona. Przesiać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, mieszając razem z drewnianą łyżką, aż połączy się i utworzy ciasto. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Morele odsączyć w durszlaku, mieszając, aby wyeliminować wodę powierzchniową, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Przenieść je do deski do krojenia lub miski i drobno posiekać.
Wymieszać morele, orzechy włoskie, Jeśli za pomocą, i pozostałą 1/2 szklanki cukru w średniej misce, mieszając, aż dobrze połączone.
Zrób ciasteczka. Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie blachy do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką desce do grubości 1/4 cala.
Wytnij 3-calowe okręgi (użyj krajalnicy do ciastek).
Umieść dużą łyżkę nadzienia na środku każdego koła, a następnie złóż trzy boki, aby ciastko wyglądało jak kapelusz z trzema rogami, ściskając krawędzie ciasta, ale pozostawiając środek otwarty, jak pokazano na zdjęciu. Zbierz resztki ciasta i przekrój; pokrój i wypełnij w ten sam sposób. Ułóż ciasteczka na przygotowanych blachach do pieczenia i lekko umyj jajkiem, co nada im ładny kolor.
Piec, aż ciasto będzie złociste-20 do 25 minut.
Przenieś ciasteczka z blach do pieczenia na stojaki z drutu do ostygnięcia.
Ciasteczka kanapkowe są ładne, wzorzec innej prezentacji (zwłaszcza jeśli chcesz zapisać kształt kapelusza dla Purim), przekształć je w ciasteczka kanapkowe. Użyj małego noża, aby usunąć Centra z połowy wyciętych okręgów.
Rozłóż nadzienie na całe koła i umieść na każdym z nich kółko wycięcia.
Piec jak wyżej. Ochłodzone ciastka możesz odkurzyć cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.Użyj migdałów na Paschę ten przepis można łatwo przekształcić do serwowania na Paschę.Wystarczy zastąpić mielone blanszowane migdały na mąkę i pominąć proszek do pieczenia, i wymieszać zgodnie z zaleceniami dla Hamantaschen. Ciasto będzie zbyt lepkie, aby rozwałkować, więc wybierz jedną z następujących opcji, aby uformować i upiec ciasteczka.Ciasteczka z odciskiem kciuka. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Szczypta off kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwiń w kulki i ułóż na blasze do pieczenia, naciskając pustą w środku każdego kciukiem. Wypełnij zagłębienia nadzieniem morelowym i piecz przez 15 minut.Ciasteczka krojone i pieczone. Uformuj ciasto w kłodę o średnicy około 2 cali i owiń w folię; zamrozić na noc. Pokrój 1/4 cala grubości i piec przez 12 minut. Zrób ciasteczka kanapkowe z nadzieniem morelowym, jeśli chcesz.
From the New Jewish Table: Modern Seasonal Recipes for Traditional Dishes by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray with David Hagedorn. Copyright © 2013 by Todd Gray and Ellen Kassoff Gray; photographs copyright © 2013 by Renee Comet. Opublikowane przez St. Martin ' s Press.