Morelowy Brukowiec Jagodowy
Morelowy brukowiec jagodowy to lacto ovo vegetarian deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. 192 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz morele, mąkę, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Brukowiec Morelowy, Brukowiec Morelowy, oraz Brukowiec Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić morele z cukrem i mąką, umieścić w naczyniu do pieczenia: w średniej misce wrzucić morele, jagody, 1 szklankę białego cukru i 2 łyżki mąki razem.
Umieść nadzienie w naczyniu do pieczenia (jedno naczynie do pieczenia 9x13x2 lub dwa mniejsze naczynia do pieczenia).
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier ubić na maśle:
W średniej misce wymieszać 2 szklanki mąki, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, soli, 1 łyżkę białego cukru.
Masło pokroić w drobną kostkę i wrzucić do mieszanki mąki. Pracę masło palcami rozmazać i kruszyć go na mąkę, aż mieszanina przypomina grubej mąki kukurydzianej.
Wskazówka: w tym momencie, jeśli na krótko podgrzejesz mieszankę moreli w kuchence mikrofalowej lub piekarniku, aż się ogrzeje, pomoże to unieść ciastko.
Dodaj ekstrakt migdałowy do maślanki, następnie uformuj studnię w środku mieszanki mąki i wlej maślankę.
Delikatnie wymieszać (drewnianą łyżką lub rękami), aż ciasto po prostu się połączy. Nie mieszać nadmiernie.
Uformuj "brukowe" kształty ciasta i ułóż na wierzchu mieszanki moreli. (Można również po prostu kruszyć ciasto na wierzchu.)
Na wierzch ciasta posypać brązowym cukrem.
Roztopione masło skropić wierzchem (celuj w owoce bardziej niż biszkopty).
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Niech szewk siedzieć i rosnąć na 10-20 minut przed pieczeniem.
Piec w temperaturze 425 ° F przez 10-15 minut lub do góry dopiero zaczyna się brązowy, a następnie zmniejszyć ogień do 350 ° F. gotować przez dodatkowe 30 do 40 więcej minut, aż środek owoc jest zagęszczony i bąbelkami.
Sprawdź podczas gotowania, czy polewa robi się zbyt brązowa, przykryj folią i zmniejsz temperaturę do 163°.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port, Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla szewca. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.