Morelowo-glazurowany łosoś z Bokchoy
Morelowy łosoś z Bokchoy to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól i pieprz, ryż, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Morela-Chile Glazurowany Łosoś, Łosoś Szkliwiony Cynamonowo-Morelowy, oraz Morela & Dijon Glazed Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W małej misce połączyć konfitury morelowe, pozostałą łyżeczkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju i odstawić.
Rozgrzać około 1 łyżki oleju w szerokim, grubym dnie, bezpiecznym w piekarniku rondlu i dodać czosnek, gdy tylko zacznie pękać.
Dodać bok choy i smażyć przez około 2 protokół.
Wyjąć z patelni i dokładnie oczyścić.
Dodać kolejną łyżkę oleju i umieścić steki z łososia w dół skóry side-up.
Niech brązowy na 1-2 minuty. Odwróć i posmaruj sosem morelowym na rumianej stronie.
Przenieść do piekarnika do gotowania przez, o 5 protokół (w zależności od wielkości steków).
Podawać obok bokchoy na parze ryżu.Kalkulator kosztów (dla 2 porcji) 2 steki z łososia (około 1 lb, w $198 / 12 lbs): $16.501 Głowa bok choy (w $2.50 / pęczek 3 z Phillips Farm): $0.841 łyżka moreli konfitury (w $6 / mały słoik): $0.801 ząbek czosnku, sos sojowy, olej, sól, pieprz, ryż do porcji: $1.00 razem: $19.14 Współczynnik zdrowia
Sześć punktów brownie: to danie z pewnością zwilży Twój gwizdek, jeśli chcesz jeść mięso, jako jego bogate i tłuste, z dużą ilością smaku. To właśnie natura dzikiego łososia sockeye, ale wraz z nim pochodzi dużo białka i najwyższe stężenie kwasów tłuszczowych omega-3, jeśli chodzi o owoce morza, gdzie ten cenny składnik odżywczy jest powszechny. Łagodny bok choy pomoże wyrównać cały cholesterol, zbyt, z jego obfite witaminy C, witaminy A i wapnia. Zwłaszcza, gdy przygotowujesz to z większą ilością bok choy niż ryba, lub czymkolwiek innym na talerzu.Czynnik Zielony
Sześć liści klonu: jeśli nie jesteś z Północno-Zachodniego Pacyfiku, nadal możesz dostać świeżo złowionego łososia. Region ten jest jednak jedynym utrzymywanym w sposób zrównoważony łowiskiem tego gatunku według Seafood Watch. Większość łososia jest obecnie hodowana, co może prowadzić do wszelkiego rodzaju zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności (oprócz tego, że nie smakuje tak dobrze). Zauważysz stromą cenę dla tego łososia, ponieważ nie jest. Podczas gdy czosnek i bok choy były znaleziska lokalnych rolników rynku, reszta była czysto (Nie-lokalne) elementy spiżarni, jak suszony ryż.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.