Morele z belgijską Endywią

Morele z belgijską Endywią
Morele z belgijską Endywią wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 75 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, grzyby morelowe, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Duszona Endywia Belgijska, Belgijska Sałatka Endywiowa, oraz Belgijska Sałatka Endywiowa.

Instrukcje

1
Opłukać i osuszyć endywię; owinąć ręcznikami, zamknąć w plastikowej torbie na żywność i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Tymczasem morele zanurzamy w 2 filiżankach gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, 10 do 15 minut. Trzymając Smalce w wodzie, delikatnie ściśnij, aby masować piasek wolny. Wyciągnij Smalce z wody i wyciśnij do sucha. Ostrożnie wlać moczony płyn do innego pojemnika; wyrzucić ziarniste pozostałości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Zanurz morele w dużej ilości chłodnej wody i ponownie delikatnie wmasuj. Wyciągnij z wody i wyciśnij do sucha; wyrzuć chłodną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
W 10-do 12-calowej patelni, połączyć szalotki, estragon, ocet, i zastrzeżone morel moczenie cieczy. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż płyn odparuje, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać Smalce i 1/4 szklanki śmietany. Gotuj, często mieszając, aż śmietana odparuje i warzywa zaczną brązowieć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Dodaj pozostałą śmietanę, bulion wołowy, Wino i brandy i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Zarezerwuj kilka liści endywii, aby przyozdobić każdą płytkę; drobno sliver Pozostałe endywii wzdłuż. Ułóż liście endywii i kawałki na talerzach sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
9
Doprowadzić sos morelowy do wrzenia i chochlę nad endywią.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn