Morawskie Ciasto Cukrowe

Morawskie Ciasto Cukrowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 43 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, drożdże instant, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wafle Morawskie, Morawskie Ciasteczka Przyprawowe, oraz Morawska Kapusta (Moravske Zeli) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Posypać powierzchnię łyżeczką cukru, przykryć folią i odstawić na 5 minut; mieszanina drożdży powinna stać się spieniona. W średniej misce wymieszać mąkę z solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W misce miksera stojącego z uchwytem na łopatkę, ubić razem 8 łyżek (1 patyk) masła i cukru, aż będą lekkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajko, ubijając aż do połączenia, następnie dodać tłuczone ziemniaki, mleko, rozpuszczone drożdże i wanilię, aż do całkowitego połączenia. Powoli mieszaj mieszaninę mąki, aż powstanie miękkie ciasto. Uformuj ciasto w kulkę i umieść w dużej wysmarowanej misce. Przykryć folią i odstawić do lodówki. Ciasto powinno podwoić wielkość przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wybijamy ciasto i lekko ugniatamy na obficie posmarowanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
6
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do 13 - przez 9-przez 2-calowego natłuszczonego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
7
Umieść ciasto w naczyniu, następnie przykryj lekkim ręcznikiem i ustaw w ciepłym miejscu, aby wzrosło do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła, brązowy cukier i cynamon, do miski robota kuchennego. Pulsuj aż do całkowitego połączenia. Palcem wskazującym równomiernie wywierć głębokie otwory na powierzchni ciasta. Obracaj palcem, aby poszerzyć otwór, aby utworzyć studnie do polewy. Wypełnij każdy otwór cynamonem i polewą cukrową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Piec na złoty kolor i zrobić w środku, o 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn