Moong Dal ze szpinakiem
Moong Dal ze szpinakiem może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz chile papryki, chile papryki, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Spróbuj Moong Dal ze szpinakiem, Khatta Moong (Cały Zielony Moong Dal), oraz moong dal tadka, jak zrobić moong dal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę, soczewica, szpinak, zielona papryka chile, imbir, kurkuma, i sól w dużym garnku na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż soczewica są miękkie i woda jest wchłaniana, o 20 protokół.
Rozgrzać olej i ghee razem na małej patelni; smażyć liście curry, czerwona papryka chile, nasiona kminku, nasiona gorczycy, i proszek asafoetida w mieszaninie, aż nasiona zaczną rozpryskiwać. Wymieszać mieszaninę z mieszaniną soczewicy.
Posypać mieloną czerwoną paprykę na mieszaninie i gotować kolejne 5 protokół.