Moo Goo Gai Pan II
Moo Goo Gai Pan II może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 124 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, kasztany wodne, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pan Haggerty, Pan Bagnat, oraz One-Pan Texas Hash.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w woku lub dużej patelni na dużym ogniu. Wymieszać grzyby, groszek śnieżny, kasztany wodne i bok choy; doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować i mieszać, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 5 protokół.
Wyjmij warzywa z woka i wytrzyj woka do czysta.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju roślinnego w woku. Wymieszać czosnek i imbir; gotować kilka sekund, aż czosnek zaczyna się złocisty brąz. Mieszać w kurczaka i gotować, aż kurczak nie jest już różowy, o 5 protokół.
Dodać wino, cukier i bulion z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w wodzie i wymieszać z gotującym się sosem. Gdy sos powróci do gotowania na wolnym ogniu, mieszaj, aż będzie gęsty i przejrzysty, około 30 sekund. Powrót warzywa do woka i wrzucić, aż gorące i pokryte sosem.