Monte Cristo Benedict szefa kuchni Johna
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj Monte Cristo Benedict szefa kuchni Johna. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka , 39 g tłuszczu i łącznie 689 kalorii . Za 2,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 22 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka soli koszernej, szynki, sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 75% . Podobne przepisy to Monte Cristo Egg Rolls , Monte Carlo Sandwich i Asparagus Eggs Benedict .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
W misce wymieszaj 2 jajka, śmietanę, biały cukier, sól, szczyptę pieprzu cayenne, cynamon i ziele angielskie, aż masa będzie dokładnie wymieszana.
Włóż kromki chleba do ciasta, po jednej na raz, i pozwól chlebowi wchłonąć mieszankę. Obtocz kromki chleba w cieście, aż prawie całe ciasto zostanie wchłonięte, około 10 minut.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i rozpuść masło w gorącej patelni. Smaż kromki chleba w gorącym maśle, aż się zrumienią, 2 do 3 minut z każdej strony.
Przenieś kromki tostów francuskich na blachę do pieczenia.
Połóż plasterki szynki na gorącej patelni i smaż, aż mięso zacznie brązowieć, około 1 minuty z każdej strony.
Aby złożyć danie, połóż plaster sera cheddar na kromce tostu francuskiego, przykryj 2 plasterkami szynki i połóż plaster sera havarti na szynce.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tosty francuskie nie będą już mokre, ciasto będzie gotowe, a ser się rozpuści i zacznie brązowieć, około 20 minut.
Połóż kanapki na talerzach i przykryj każdą z nich 2 jajkami w koszulce. Dopraw solą koszerną i szczyptą pieprzu cayenne.