Monkfish Miso Nabe jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sake kasu, kapustę napa, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Yukimi Nabe (snowviewing Nabe), Nabe (Yosenabe / Japanese Hot Pot), oraz Tori Tsukune Nabe.
Instrukcje
1
Jeśli masz czas, mocz kombu w wodzie przez co najmniej godzinę, aby uzyskać zapas na nabe. Jeśli nie, można gotować wodę i kombu na wolnym ogniu przez około dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Wyjmij kombu z wody, a następnie dodaj mirin, sake kasu, miso i żabnicę wraz z cięższymi warzywami, takimi jak marchew, gobo i Tokyo negi. Dusić wszystkie składniki razem, aż Żabnica i warzywa będą miękkie (około 20-30 minut).Gdy będziesz gotowy do jedzenia, po prostu dodaj resztę warzyw i przynieś je z powrotem na wolnym ogniu, aż będą ugotowane. Top z mitsubą i podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Żabnica
Mitsuba
Słonina Wieprzowa
Kombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Miso
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.