Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Mongolskie Fondue może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 54g białka, 7G tłuszczu i w sumie 355 kalorii. Za 4,63 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 338 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, krewetki, marchewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Czekoladowe Fondue I Zestaw Do Fondue Z Żeliwa Swissmar, Wołowina Mongolska, oraz Wołowina Mongolska.
Instrukcje
1
W rondelku wymieszać sos sojowy, wodę, ocet i 1/2 łyżeczki czosnku; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
3
W małym rondelku gotuj marchewki w niewielkiej ilości wody przez 3 minuty lub do miękkości; odcedź i osusz. W rondelku zagotuj bulion, imbir i pozostały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Przełóż do garnka do fondue i trzymaj w cieple. Osusz stek, indyka i krewetki ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Użyj widelców do fondue, aby ugotować wołowinę do pożądanego wysmażenia. Gotuj indyka, aż soki będą czyste. Gotuj krewetki na różowo. Gotuj warzywa, aż osiągną pożądane wysmażenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Podawać z sosem hoisin, sosem musztardowym i zarezerwowanym sosem czosnkowo-sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju