Mom ' s Tamale Pie
Mom ' s Tamale Pie to danie główne, które serwuje 12. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 376 kalorii, 19g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Za $1.12 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, cukru, cebuli i bazylii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tamale Pie, Tamale Pie, oraz Tamale Pie I.
Instrukcje
Na dużej patelni ugotuj wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić.
Dodaj kukurydzę, pomidory, koncentrat pomidorowy, przyprawę chili, cukier, czosnek w proszku, bazylię i oregano. Gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje; trzymaj się ciepło.
Rozłóż połowę kaszy w natłuszczonym 3-qt. naczynie do pieczenia.
Posyp 1 łyżeczką chili w proszku. Na wierzch z mieszanką wołową i serem. Rury Pozostałe grys wokół krawędzi naczynia; posypać pozostałym chili w proszku.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 20-25 minut lub do stopienia sera.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir]()
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir