Molten Chocolate Oooozy Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać stopionej czekolady Oooozy ciasto spróbować. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 733 kalorie, 11g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, masło, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roztopione Ciasto Czekoladowe, Roztopione Ciasto Czekoladowe, oraz Roztopione Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Zrób ciasta: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Posmaruj puszki i odstaw na bok.
W misce nad rondlem gotującej się wody roztopić masło i czekoladę, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
W międzyczasie w osobnej misce ubij razem jajka, żółtka i cukier.
Miksturę jajek ubić na masę czekoladową, następnie ubić mąkę.
Napełnij puszki ciasto i piec przez 4 do 5 minut. (Alternatywnie, przechowywać w lodówce ciasta aż gotowe do pieczenia, do dnia wcześniej. Jeśli pieczenie na zimno, zrób to przez 5 do 6 minut.)
Pomaluj DNA kilku płytkich talerzy zupy farbą czekoladową bergamont. Natychmiast rozpakuj ciasta na talerze.
Umieść szczyptę kakaowca obok każdego ciasta (jako mały stojak na lody), a na każdym z nich umieść gałkę lodów z anyżu gwiazdkowego.
Opryskać redukcję cytrusów wokół każdego talerza i odkurzyć cukrem cukierniczym i kakao w proszku.
4 1/2 uncji półsłodkiej czekolady, chopped
2 uncje niesłodzonej czekolady, posiekane
1/3 szklanki herbaty parzonej (zalecane: Earl Grey)
1/4 szklanki lekkiego syropu kukurydzianego
W górnej połowie podwójnego kotła połącz 2 czekoladki na gotującej się wodzie. Stale mieszaj, aż się stopi; następnie ubijaj herbatę i syrop, nie usuwając podwójnego kotła z ognia.
Ubijać, aż będzie gładka i lśniąca.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozetrzyj go odrobiną gorącej wody. Za pomocą pędzla pomaluj sos na talerzu przed podaniem.
(Sos można przygotować do 48 godzin wcześniej i schłodzić. Aby się nagrzać, wymieszać na małym ogniu lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.)