Molokhia (styl egipski)

Molokhia (styl egipski)
Molokhia (w stylu egipskim) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż egipski krótkoziarnisty, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Kolacja: Ful Medames (Fasola Śniadaniowa W Stylu Egipskim), oraz Kurczak Egipski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj kurczaka, cebulę, kardamon, cynamon, sól z liścia laurowego i wodę do garnka, który jest wystarczająco duży, aby pomieścić kurczaka. Kurczak powinien być całkowicie zanurzony. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć pokrywę i odtłuścić wszelkie szumowiny, które gromadzą się na powierzchni. Zbieraj, aż nie będzie więcej piany. Podgrzać na wolnym ogniu i gotować kurczaka przez 20 minut. Aby Taqliya, połączyć czosnek, kolendrę i oliwę z oliwek i sól i zacieru razem do pasty. Przygotuj molokhię, usuwając liście z łodyg, a następnie dokładnie myjąc, aby usunąć ziarno, które gromadzi się na liściach. Użyj mezzaluny lub noża szefa kuchni do mielenia liści. Możesz również włożyć liście do robota kuchennego i pulsować.Kiedy kurczak jest gotowy, przenieść go do miski za pomocą szczypiec i przykryć kurczaka folią, aby zapobiec wyschnięciu.Dokładnie umyć ryż i ugotować zgodnie z kierunkiem na opakowaniu, ale zastąpić bulion kurczaka wodą. Gdy ryż 15 minut od zrobienia, Rozgrzej piekarnik do 230 C (450 stopni F) rozprowadzić około 1/3 Taqliya na skórze kurczaka, posypać solą, a następnie umieścić kurczaka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Piec kurczaka przez 15 minut, lub aż skóra będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Dodaj połowę pozostałej Taqliya do garnka. Smażyć mieszaninę, aż będzie pachnąca i rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj 1 1/2 szklanki rezerwowego wywaru z kurczaka wraz z mieloną molokhia. Delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż molokhia jest gotowane (około 10-15 minut). Jeśli lubisz cieńszą molokhię, dodaj więcej bulionu z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodaj pozostałą Taqliya do małej patelni wraz z 2 łyżkami ghee. Smażyć, aż czosnek zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać sok z cytryny do molochii i wymieszać. Aby służyć, umieść ryż na dużym talerzu. Kurczaka pokroić na kawałki i ułożyć na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Molokhię podawać w osobnej misce, aby zalać ryżem i kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn