Molokhia (styl egipski)

Molokhia (styl egipski)
Molokhia (w stylu egipskim) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż egipski krótkoziarnisty, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Kolacja: Ful Medames (Fasola Śniadaniowa W Stylu Egipskim), oraz Kurczak Egipski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj kurczaka, cebulę, kardamon, cynamon, sól z liścia laurowego i wodę do garnka, który jest wystarczająco duży, aby pomieścić kurczaka. Kurczak powinien być całkowicie zanurzony. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć pokrywę i odtłuścić wszelkie szumowiny, które gromadzą się na powierzchni. Zbieraj, aż nie będzie więcej piany. Podgrzać na wolnym ogniu i gotować kurczaka przez 20 minut. Aby Taqliya, połączyć czosnek, kolendrę i oliwę z oliwek i sól i zacieru razem do pasty. Przygotuj molokhię, usuwając liście z łodyg, a następnie dokładnie myjąc, aby usunąć ziarno, które gromadzi się na liściach. Użyj mezzaluny lub noża szefa kuchni do mielenia liści. Możesz również włożyć liście do robota kuchennego i pulsować.Kiedy kurczak jest gotowy, przenieść go do miski za pomocą szczypiec i przykryć kurczaka folią, aby zapobiec wyschnięciu.Dokładnie umyć ryż i ugotować zgodnie z kierunkiem na opakowaniu, ale zastąpić bulion kurczaka wodą. Gdy ryż 15 minut od zrobienia, Rozgrzej piekarnik do 230 C (450 stopni F) rozprowadzić około 1/3 Taqliya na skórze kurczaka, posypać solą, a następnie umieścić kurczaka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mięso MieloneMięso Mielone
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Piec kurczaka przez 15 minut, lub aż skóra będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Dodaj połowę pozostałej Taqliya do garnka. Smażyć mieszaninę, aż będzie pachnąca i rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj 1 1/2 szklanki rezerwowego wywaru z kurczaka wraz z mieloną molokhia. Delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż molokhia jest gotowane (około 10-15 minut). Jeśli lubisz cieńszą molokhię, dodaj więcej bulionu z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodaj pozostałą Taqliya do małej patelni wraz z 2 łyżkami ghee. Smażyć, aż czosnek zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać sok z cytryny do molochii i wymieszać. Aby służyć, umieść ryż na dużym talerzu. Kurczaka pokroić na kawałki i ułożyć na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Molokhię podawać w osobnej misce, aby zalać ryżem i kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn