Mole Poblano jest bezmleczne SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1104 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje $6.93 za porcję. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką migdały, rodzynki, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Mole Poblano, Mole Poblano, oraz Mole Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Roztopić trochę smalcu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać połówki cebuli i 8 ząbki czosnku i gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wyjąć z patelni i wyrzucić cebulę. Zastrzegamy czosnek. W podsmażonym smalcu podsmażamy prażoną cebulę, prażony czosnek,pieczone pomidory i pomidory. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Smalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W innej dużej patelni, dodać nasiona sezamu, migdały, orzeszki ziemne, rodzynki, śliwki, plantany, nasiona kolendry, anyż i cynamon, i tosty, aż aromatyczne. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Papier Ryżowy
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
śliwki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
W blenderze dodać zarezerwowany czosnek, mieszankę cebuli, mieszankę orzechów, rogaliki, kawałki tortilli i 1 1/2 ćwiartki wywaru z kurczaka. Puree, aż utworzy się gładki kret.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przenieść mieszankę Kreta do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Nasiona i devein mulattos, anchos, pasillas i chipotles. Dużą patelnię posmarować smalcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Smalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj chiles i saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
9
Dodać chiles do blendera i puree, a następnie odcedzić do garnka z pieprzykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Umieść garnek na małym ogniu i dodaj czekoladę i cukier, ciągle mieszając. Mieszaj pozostałą bulion z kurczaka, trochę na raz, aż do osiągnięcia pożądanej grubości Kreta.