Mole Chicken Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj Mole Chicken Chili. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 216 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, zmielony cynamon, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Chicken Mole Chili, Mole Chicken Chili, oraz Quick-Fix Chicken Chili Mole dla podobnych receptur.
Instrukcje
W piecu holenderskim 4-quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 do 6 protokół, często mieszając, aż rumiane.
Dodaj cebulę, papryka, czosnek i jalapeño chiles; gotować 2 protokół, często mieszając.
Wymieszaj pomidory, piwo, kakao, chili w proszku, sól i cynamon.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w centrum i chili jest pożądana konsystencja.
Poszczególne porcje posypać pepitami.
Podawać z tortillami kukurydzianymi.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Casteller Cava Rosado. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.