Mojo de Ajo
Mojo de Ajo może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis przystawki. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 1G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 47 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grillowany Schab z pomarszczonymi ziemniakami, Mojo Verde i Mojo Picón, Mojo Picón-Pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo, oraz Czekoladowo-czosnkowe Mojo z tostowym chlebem kubańskim (Tostadas de Pan Cubano con Mojo de Chocolate).
Instrukcje
Rozgrzać olej w 2-qt. rondel na średnim ogniu do 35
Za pomocą szczypiec zanurz 100 ml oleju i gotuj 5 sekund; wyjmij i osusz na papierowych ręcznikach.
Ostudzić 5 minut lub aż do całkowitego ostygnięcia. Powtórz z pozostałymi 2 chiles.
Usunąć i wyrzucić łodygi. Proces pozostałą część chiles w robocie kuchennym 30 sekund do 1 minuty lub aż pokruszone na małe płatki.
Czosnek ugotować w gorącym oleju w tym samym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub do złotego koloru.
Wymieszaj płatki chile, sok z limonki i sól. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni. Przed użyciem pozostawić mieszaninę do temperatury pokojowej.
* 2 łyżki. słodka papryka może być zastąpiona. Pomiń krok 1; postępuj zgodnie z zaleceniami, mieszając paprykę z sokiem z limonki i solą w kroku