Moje najlepsze ciasto owsiane
Moje najlepsze ciasto owsiane może być przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 327 kalorii, 3 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 27 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką płatki owsiane, tłuszcz piekarski, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżeczkowy wynoszący 17%. Wypróbuj Ciasto Owsiane, Ciasto Owsiane i Ciasto Owsiane I, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść płatki owsiane w małej misce; dodać wrzącą wodę.
W małej misce tłuszcz piekarski i cukier.
Dodaj mieszankę owsianą i jajko; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i sól; dodać do kremowej masy i ubijać do połączenia.
Wlać do 8-calowego. Karbowana patelnia rurowa pokryta sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 22-27 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 15 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły. W razie potrzeby posyp cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na ciasto owsiane. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.