Moja Ulubiona Sałatka Z Buraków
Moja ulubiona sałatka z buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz awokado, pomidory, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Sałatka z buraków marokańskich przyprawy buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Włożyć buraki do dużej miski i skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek, solą i czarnym pieprzem.
Ułóż 2 duże kwadraty folii aluminiowej na powierzchni roboczej i umieść 3 buraki na środku każdego arkusza. Złóż folię aluminiową w 2 koperty, uszczelniając buraki w paczkach; umieść paczki w naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, 1 do 1 1/2 godziny. Sprawdź czułość po 1 godzinie, przekłuwając buraka widelcem. Otwórz folię i pozostaw buraki do ostygnięcia, aż będą mogły być obsługiwane; obrać i pokroić.
Rozłóż liście szpinaku na atrakcyjnym podłużnym talerzu.
Liście szpinaku posypać kawałkami pomidora i awokado, a na wierzch posiekaną czerwoną cebulą.
Na sałatkę ułożyć pokrojone w plasterki ciepłe buraki, a na wierzchu pokruszony ser feta.
Ubić razem ocet balsamiczny, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i musztardę Dijon do uzyskania gładkiej konsystencji. zalać sałatkę do podania.