Mofongo Dominicano (Puree Plantains)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mofongo Dominicano (Puree z plantanów). Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, czosnek, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Mofongo z krewetkami (puree zielone z krewetkami), Mofongo Relleno de Pollo Guisado (plantany i skwarki wieprzowe z duszonym kurczakiem), oraz Tłuczone plantany z porami i świeżymi ziołami.
Instrukcje
Rozgrzać 1 calowy olej w głębokiej patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać (około 177°).
Dodać plastry babki; gotować, aż złoty kolor i miękkie.
Spłaszczyć plantany za pomocą dna butelki z płaskim dnem lub tostonera, jeśli masz. Powrót spłaszczone plantany na patelni; gotować przez 30 sekund z każdej strony lub aż lekko chrupiące.
Wyjąć z patelni; miejsce w dużej misce. Lekko schłodzić.
W robocie kuchennym umieścić mąkę, czosnek i 1 szklankę bulionu. Proces, aż mieszanina ma konsystencję grubych puree ziemniaczanego, dodając bulion 1/4 szklanki na raz.
Dodać sól i pieprz; proces do wymieszania.
Łyżka do miski; udekorować kolendrą.