Mochi Z Guam
Przepis Guamanian Mochi może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w przybliżeniu 40 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 92 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 48. Za 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z wanillanu, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik 9%. Spróbuj Kurczak Guamski, Guamański Deser Budyniowy, oraz Coconut Mochi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do gotowania.
Przesiej mąkę ryżową, cukier i sodę oczyszczoną; odstawić. Ubij jajka z odparowanym mlekiem, mlekiem kokosowym i ekstraktem waniliowym.
Dodaj mąkę i masło; ubijaj, aż dobrze się połączą.
Wlać do przygotowanej patelni i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed pocięciem na małe (1 1/2 cala) kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc, Port, Riesling, Moscato Dasti
Mochi w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, Sake i Sauvignon Blanc. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.