Mochi Guamskie
Guamanian Mochi może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 48 i kosztuje 14 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 92 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów japońskiej kuchni. Mieszanka mąki ryżowej, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj Kurczak Guamski, Deser Budyniowy Guamski, oraz Lody Mochi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spray 9x13-calowe szklane naczynie do pieczenia z sprayem do gotowania.
Przesiać razem mąkę ryżową, cukier i sodę oczyszczoną; odstawić. Jajka ubić z odparowanym mlekiem, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i masło; ubić, aż dobrze połączone.
Wlać do przygotowanej patelni i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed cięciem na małe (1 1/2 cala) kwadraty.