Mocha-Orange Bûche de Noël
Mocha-Orange Bûche de Noël jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii, cukier puder i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Mocha Bûche de Noël, Bûche de Noël, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smar dno i boki 15" x 10" jellyroll patelni; linia z papieru woskowego; smar i papier woskowy mąki. Odstawić.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając. Odstawić.
Białka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż powstanie sztywny szczyt i cukier rozpuści się (2 do 4 minut). Odstawić.
Ubij żółtka w dużej misce z dużą prędkością, stopniowo dodając 1/2 szklanki cukru; beat 5 minut lub aż gruby i blady.
Dodaj wodę, skórkę pomarańczy i aromaty; beat dobrze.
Dodać mieszaninę mąki i ubić tylko do wymieszania. Złożyć w około jednej trzeciej mieszaniny białka jaja. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut lub aż Góra sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte.
Przesiać 3 łyżki cukru pudru w prostokąt 15" x 10" na ręczniku tkaniny; odstawić. Kiedy ciasto jest gotowe, natychmiast poluzuj z boków patelni i wyjmij na cukrowy ręcznik. Odklej papier woskowy. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, szew w dół.
Podczas gdy ciasto ostygnie, mieszaj granulki kawy z mlekiem, aż granulki kawy rozpuszczą się.
Połączyć 3 3/4 szklanki cukru pudru i kakao w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę kawy i masła do mieszaniny cukru; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Rozwiń ciasto i usuń ręcznik.
Ciasto rozłożyć połową lukru; ostrożnie przełożyć.
Cut 1 " gruby ukośny kawałek z 1 koniec rolki ciasta.
Umieść bułkę z ciastem na talerzu do serwowania, szew w dół; Ustaw wycięty kawałek na boku bułki z ciastem, aby przypominał węzeł, używając odrobiny lukru, aby" przykleić " go na miejscu.
Rozłóż pozostały lukier na torcie i węzeł. Wynik lukier z palców widelca przypominać kory drzew. Schłodzić ciasto przed podaniem, jeśli lukier jest miękki.
Dekorować, w razie potrzeby.