Mocha Bezowa Kora
Mocha bezowa kora może być tylko deser szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 119 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz blanszowane migdały, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mocha Bezowa Kora, Malina-Kora Czekolady Mocha, oraz Ciasto Czekoladowe Mocha Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Linia obramowane blachy do pieczenia z matą silikonową do pieczenia lub pergaminem.
Umieść 1/4 szklanki blanszowanych migdałów i 1 łyżeczkę cukru w robocie kuchennym i pulsuj, aż będzie przypominał mączkę kukurydzianą; rezerwy. Pozostałe migdały drobno posiekać.
W mikserze stojącym z nasadką ubijamy białka i sól, aż uformują się bardzo miękkie szczyty. W małej misce wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i espresso w proszku. Gdy mikser pracuje na niskim poziomie, powoli dodawać cukier i proszek espresso, 1 łyżkę na raz, ubijając tylko do sztywnego stopnia szczytowego (nie przegotowywać). Delikatnie złożyć w zarezerwowanej mąki migdałowej.
Dużą szpatułką przesuniętą rozłóż ciasto bezowe na wyłożonej blasze w równej warstwie, o grubości około 1/2 cala.
Posypać drobno posiekane migdały i kawałki czekolady równomiernie na powierzchni bezy i piec przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik, pozostawiając bezę w piekarniku do dalszego wyschnięcia i ostygnięcia przez dodatkową godzinę.
Uwaga: Jeśli beza się żuje, włóż ją z powrotem do piekarnika 200 stopni F na około 30 minut, wyłącz piekarnik i pozostaw do wyschnięcia w piekarniku, gdy się ostygnie.
Aby służyć, rozbij bezę na kawałki. Resztki bez Można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej w suchym chłodnym miejscu do 3 dni.