Mleko ryżowe o zapachu cynamonu
Mleko ryżowe o zapachu cynamonu może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 181 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Ryżowy Z Mlekiem Zapachowym, Cynamonowe pachnące babeczki waniliowe z lukrem cynamonowym i kandyzowanym imbirem, oraz Czekolada mleko z orzechów laskowych i miód cynamon mleko nerkowca / Beyond migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć ryż i 10 szklanek wody; przykryć i schłodzić, aż ziarna pękają łatwo po ściśnięciu, o 24 godzin, lub do 2 dni.
W blenderze, wirować około 2 szklanki mieszaniny ryżu z cukrem, wanilią i cynamonem, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka; wlać do dużej miski lub dzbana (co najmniej 3 1/2 qt.). Wir pozostałą mieszaninę ryżu bez przypraw, w partiach, jeśli to konieczne; dodać do miski i mieszać, aż dobrze wymieszane z partii aromatyzowanych. Smak i dodać więcej cukru w razie potrzeby.
Tuż przed podaniem wymieszaj mieszaninę (zmielony ryż będzie osiadał na dnie). Napełnij szklanki kostkami lodu, a następnie horchata.