Mleko czekoladowe od podstaw
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj mleka czekoladowego od podstaw. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Ten przepis służy 1. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka holenderskiego kakao w proszku, miód, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 84 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czekolada mleko z orzechów laskowych i miód cynamon mleko nerkowca / Beyond migdały, Budyń czekoladowy od podstaw, oraz Ciasto Czekoladowe Scratch.
Instrukcje
W pojemniku bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej podgrzać 1/4 szklanki mleka do gotowania na parze, około 15 sekund.
Do gorącego mleka dodaj kakao w proszku i miód (lub cukier) i energicznie mieszaj, aż wszystkie grudki znikną.
Przelej mieszankę kakaową do wybranej szklanki i napełnij pozostałym zimnym mlekiem. Smacznego!