Mleczno-czekoladowe garnki de Crème
Mleczno-czekoladowe garnki de Crème to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 5G białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, mlecznej czekolady, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Mleczno-czekoladowe garnki de Crème, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Creme.
Instrukcje
W dużej żaroodpornej misce połącz mleko i słodko-gorzkie czekoladki.
W średnim rondlu zagotuj mleko, śmietanę i cukier, stale ubijając, aż cukier się rozpuści. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka. Stopniowo ubijać połowę gorącej śmietany.
Miksturę z jajkiem i śmietaną ubić do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż krem pokryje tylną część łyżki, około 4 minut.
Wlać krem na czekoladę i odstawić na 2 minuty, a następnie mieszać, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do blendera i puree do bardzo gładkiej, około 1 minuty.
Wlać mieszaninę do ośmiu 4-uncji ramekins i przechowywać w lodówce aż schłodzone, 2 godziny.
Pozostawić pots de crme w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
Udekoruj crme frache i wiórkami czekoladowymi; podawaj.