Miętowy krem-pierścionek z polewą czekoladową
Miętowy krem-Puff Ring z polewą czekoladową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, dodatkowe liście mięty, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Krem Czekoladowo-Malinowy Puff Ring, Migdałowo-Kremowy Puff Ring, oraz Cherry Cream Puff Ring dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°. używając okrągłego ciasta o średnicy 8 cali jako prowadnicy, narysuj 8-calowe koło na kawałku papieru do pieczenia; Odwróć Papier i umieść na blasze do pieczenia. Przynieś pierwsze 5 składników, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę na raz; wymieszać drewnianą łyżką. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Stale i energicznie mieszaj, aż ciasto połączy się w gładką masę. Kontynuuj gotowanie, aż ciasto oderwie się od boków patelni, stale mieszając, około 2 minut.
Przenieść gorące ciasto do wytrzymałego miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę łopatkową.
Dodaj 3 jajka, po jednym na raz i ubijaj, aż każde jajko zostanie w pełni włączone, a następnie dodaj następne.
Pozostałe jajka ubić w małej misce, aby wymieszać; bardzo stopniowo dodawać wystarczającą ilość jajka, aby utworzyć gęste, błyszczące i jedwabiste ciasto.
Łyżka ciepłego ciasta do torebki z ciastem wyposażonej w gładką końcówkę o szerokości 3/4 cala. Rura 1-calowy gruby pierścień ciasta wzdłuż obrysu koła na pergaminie. Rurka drugi pierścień ciasta wewnątrz pierwszego pierścienia, po prostu dotykając pierwszy. Trzeci Pierścień ciasta wyłożyć na wierzch koła, gdzie spotykają się pierwsze i drugie pierścienie ciasta.
Piec pierścień ciasta 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż pierścień jest dmuchany, brązowy, i firmy, o 20 protokół. Wyłączyć piekarnik; pozostawić pierścień w piekarniku 5 minut. Za pomocą ząbkowanego noża odciąć wierzch pierścienia ciasta w 1 kawałku. Całkowicie schłodzić zarówno górną, jak i podstawową część. Za pomocą palców delikatnie wyjmij miękkie ciasto z wnętrza podstawy i wyrzuć. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Przynieś 1 1/3 szklanki ciężkiej śmietany i 40 liści mięty, aby zagotować w średnim rondlu.
Zdjąć z ognia. Przykryć i niech strome 1 godzinę, następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 3 godziny. Przecedzić śmietanę do miarki; dodać wystarczającą ilość schłodzonej śmietany do ubijania, aby odmierzyć 1 1/3 szklanki.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić crème fraîche i 2 łyżki cukru w średniej misce, aż gruby. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić śmietanę miętową i pozostałe 4 łyżki cukru w dużej misce do jędrnych szczytów. Fold crème fraîche mieszaniny do mieszaniny mięty.
Wymieszaj ekstrakt z mięty pieprzowej, jeśli pożądany jest mocniejszy smak mięty.
Starannie ułożyć podstawę pierścienia ciasta na półmisku. Łyżka śmietany miętowej do dużej torebki z ciastami wyposażonej w dużą końcówkę gwiazdki. Wpuść duże rozety w wydrążoną podstawę. Rura drugi rząd rozet na szczycie pierwszego rzędu. Delikatnie ułożyć ciasto na kremie miętowym. Przechowywać w lodówce podczas glazury.
Wymieszać czekoladę, śmietanę i syrop kukurydziany w małej misce ustawionej na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka. Za pomocą małej lukier szpatułki, rozprowadzić glazurę na wierzchu ciasta.
Posypać orzechami glazury. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Dekoruj dodatkowymi liśćmi mięty.