Miętowe Ciasto Czekoladowe
Przepis na miętowe ciasto czekoladowe można zrobić w około 40 minut. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 1G białka, oraz 10g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Za 23 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką chipsy z mlecznej czekolady, wodę, barwnik spożywczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, który można poprawić. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Miętowe (Ciasto Z Konika Polnego), Ciasto Czekoladowe Kokosowo-Miętowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Miętowe Icebox.
Instrukcje
Przygotuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając natłuszczonego 15-calowego. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie.
W dużej misce połącz składniki lukru, aż będą gładkie.
Rozłóż na schłodzonym cieście.
Do polewania w kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i masło; mieszać do uzyskania gładkości. Dodaj ekstrakt.
Rozłóż na lukrze. Wstaw do lodówki do zestalenia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Bella Grace Vineyards Old Vine Zinfandel. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Bella Grace Winnice Old Vine Zinfandel]()
Bella Grace Winnice Old Vine Zinfandel
Old Vine Zinfandel z 2012 roku, szkarłatne czerwone wino, otwiera się ciemną wiśnią, tytoniem i łagodnymi taninami. Wraz z dojrzałymi malinami rozwijają się smaki świątecznej przyprawy i gałki muszkatołowej. Wykończenie jest przyjemne i lekko dymne z lekkimi nutami czarnego pieprzu. Połącz z czerwonymi mięsami, obfitymi gulaszami i czekoladkami lub z ukochaną osobą przed ogniskiem.