Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj miętowej sałatki z ciecierzycy z kuskusem. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 376 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka skórki pomarańczowej, cebula, ciecierzyca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka kuskus & falafel z miętowym jogurtem, Marokańska Sałatka z kuskusem i ciecierzycą, oraz Tabouli & Ciecierzyca Sałatka Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić kuskus w średniej misce, zalać 1 1/2 szklanki gorącej wody z kranu na wierzchu, przykryć i odstawić na 5 minut przed fluffing widelcem. Wymieszać z ciecierzycą, skórką pomarańczową, 1 łyżką oleju, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. W osobnej misce połącz pomidory, cebulę, miętę, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i pozostały olej. Łyżka kuskus i pomidory na talerzu i posypać migdałami.Substytucja: zamiast kuskusu można podawać pszenicę bulgur bogatą w błonnik, stosując tę samą technikę "gotowania" gorącej wody. Użyj 3 szklanki wody do 1 szklanki pszenicy bulgur i wydłużyć czas siedzenia do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
Skórka Pomarańczowa
Ciecierzyca
Kuskus
Pomidor
Migdały
Pieprz
Cebula
Woda
Mięta
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego