Miętowa Sałatka Z Buraków Marchewkowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj miętowej sałatki z marchwi z buraków. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sól, szalotkę, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miętowa sałatka z marchwi, pistacji i fety, Harissan kebaby bakłażanowe z miętową sałatką marchewkową, oraz Sałatka Z Buraków Marchewkowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Buraki umieścić na folii; posypać lekko wodą. Owinąć szczelnie w folię.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do miękkości; ostudzić. Buraki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Umieść marchew w koszyku na parowiec; umieść w rondlu powyżej 1 cala. wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i parować przez 6-8 minut lub do chrupkości-przetargu.
Na talerzach sałatkowych ułóż plastry buraka i marchwi, nakładając plastry na siebie.
Posypać serem i szalotką. W małej misce ubić ocet, miętę, olej, cukier, sól i pieprz; skropić warzywami.