Mięso Gyro z sosem Tzatziki

Mięso Gyro z sosem Tzatziki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj mięsa Gyro z sosem Tzatziki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jogurtu, cebula, rozmaryn mielony, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 130 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mięso Gyro i sos Tzatziki, Gyro Meat Loaf z sosem Tzatziki, oraz Gyro i sos Tzatziki.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przetworzyć cebulę w robocie kuchennym przez 10 do 15 sekund i skręcić w środek ręcznika do herbaty. Zbierz końce ręcznika i ściśnij, aż prawie cały sok zostanie usunięty. Wyrzucić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Włożyć cebulę do robota kuchennego i dodać jagnięcinę, czosnek, majeranek, rozmaryn, sól i pieprz i przetworzyć, aż stanie się drobną pastą, około 1 minuty. Zatrzymaj procesor w razie potrzeby, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieścić mieszaninę na patelni Bochenek, upewniając się, aby nacisnąć na boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Umieść patelnię Bochenka w łaźni wodnej i piec przez 60 do 75 minut lub aż mieszanina osiągnie 165 do 170 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4
Wyjąć z piekarnika i odsączyć tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieść bochenek na stojaku chłodzącym i umieść cegłę owiniętą folią aluminiową bezpośrednio na powierzchni mięsa i pozostaw na 15 do 20 minut, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 175 stopni F. pokrój i podawaj na chlebie pita z sosem tzatziki, posiekaną cebulą, pomidorami i serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Uformuj mieszaninę mięsa w kształt bochenka i umieść na wierzchu 2 nakładających się kawałków folii o długości co najmniej 18 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Zwinąć mieszaninę w folię szczelnie, upewniając się, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrzne. Po całkowitym zwinięciu mięsa w folię, przekręć końce folii, aż powierzchnia folii będzie ciasna. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc, aby mieszanina się ujędrniła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Umieścić mięso na rożnie szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Umieść podwójnie gruby kawałek folii aluminiowej złożony do tacy bezpośrednio pod mięsem, aby złapać wszelkie kapanie. Gotować na wysokiej 15 minut. Zmniejsz ciepło do średniego i nadal gotuj przez kolejne 20 do 30 minut lub aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 165 stopni F. wyłącz ciepło i pozostaw do wirowania przez kolejne 10 do 15 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 175 stopni. Pokrój i podawaj na chlebie pita z sosem tzatziki, posiekaną cebulą, pomidorami i serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Umieścić jogurt w ręczniku, zebrać brzegi, zawiesić nad miską i odcedzić na 2 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieść posiekany ogórek w ręczniku do herbaty i wyciśnij, aby usunąć płyn; wyrzuć płyn. W średniej misce do mieszania połączyć odsączony jogurt, ogórek, sól, czosnek, oliwę z oliwek, ocet i miętę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Podawać jako sos do gyrosa. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn