Mięsny pasztet z serem i szpinakiem
Mięsna zapiekanka z serem i szpinakiem może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Za 2,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 326 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Jeśli masz pod ręką przyprawy, zamiennik jajek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 70% , co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczarki portobello faszerowane mięsem i szpinakiem z serem kozim , Muszle faszerowane serem i Pieczarki faszerowane serem i karczochami .
Instrukcje
W dużej misce lekko wymieszaj składniki na pasztet. Na papierze woskowanym uformuj prostokąt o wymiarach 14 cali x 10 cali.
W małej misce wymieszaj składniki nadzienia.
Rozłóż na prostokącie, pozostawiając 3/4 cala wokół krawędzi. Zaczynając od krótszego końca, zwiń w rulon. Przyciśnij mieszankę mięsną na nadzienie na obu końcach, aby ją uszczelnić.
Połóż bochenek na ruszcie w brytfannie, łączeniem do dołu.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1 godzinę.
Posmaruj ketchupem i piecz przez kolejne 15 minut.
Posyp serem i odstaw na kilka minut.
Pokroić na plasterki o grubości 2,5 cm.