Miękkie Włoskie Chlebowe Twisty
Miękkie Włoskie Chleby Twists mogą być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 osobom. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 11 g białka i 13 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup masło, parmezan, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis polubiło 39 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Miękkie Chlebowe Twisty, Włoskie Twisty Chlebowe i Domowe Miękkie Precle Twists.
Instrukcje
W robocie kuchennym wymieszaj cukier, 3/4 łyżeczki soli, drożdże i 2 szklanki mąki. Przykryj i przetwarzaj przez 5-10 sekund. Podczas przetwarzania stopniowo, stałym strumieniem dodawaj ciepłą wodę i olej. Przetwarzaj przez 1 minutę lub do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne.
W razie potrzeby dodać 1–2 łyżki wody lub mąki.
Przełóż na posypaną mąką powierzchnię.
Zwiń w 15-calowy placek. x 12 cali prostokąt.
Pokroić na 12 pasków. Złóż każdy pasek na pół wzdłuż; przekręć każdy pasek kilka razy. Zaciśnij końce, aby je uszczelnić.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonej blasze do pieczenia.
W małej misce wymieszaj masło, proszek czosnkowy, paprykę i pozostałą sól.
W razie potrzeby posyp przyprawą włoską lub parmezanem. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 25 minut.
Piec w temperaturze 425° przez 6-8 minut lub do złotego koloru.
Posmaruj pozostałą mieszanką masła.