Miękkie Precle
Miękkie precle to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, sól precla, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Miękkie Precle, Miękkie Precle, oraz Miękkie Precle.
Instrukcje
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta wymieszać 2 łyżki ciepłej wody z drożdżami i odstawić do spienienia.
Dodać pozostałe 1 1/3 szklanki ciepłej wody wraz z cukrem i zawirować do rozpuszczenia cukru.
Dodać mąkę i wymieszać ze średnią prędkością, aż powstanie twarde, giętkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 2 minuty.
Ciasto rozwałkować na 2-metrową kiełbasę.
Ciasto pokroić na 20 sztuk. Przykryj plastikiem i wilgotną szmatką i pozostaw na 10 minut.
Zwiń każdy kawałek ciasta na 12-calową linę. Aby utworzyć precle, uformuj każdą linę w U; skrzyżuj dwie strony U nad sobą, przekręć i naciśnij końce na preclu. Ułóż precle na lekko posypanej mąką powierzchni w odległości około 1 cala i przykryj lekko naoliwioną folią.
Niech precle odpocząć przez 30 minut.
W dużym garnku doprowadzić zimną wodę do wrzenia.
Dodać sodę oczyszczoną. Ostrożnie wsuń 5 precli do wrzącej wody i gotuj przez 30 sekund, obracając raz. Za pomocą łyżki szczelinowej przesunąć precle do stojaka, aby osuszyć prawą stronę do góry; posypać lekko solą. Powtórz z pozostałymi precelkami, w 3 partiach.
Lekko olej 2 blachy do pieczenia. Ułóż precle na blachach do pieczenia i piec na górnych i środkowych regałach piekarnika przez około 10 minut, lub aż zbrązowieje na całym; przesuń Patelnie od góry do dołu iz powrotem do przodu w połowie, jeśli to konieczne, nawet do pieczenia.
Niech precle ostygną na blasze do pieczenia przez około 5 minut, a następnie przenieść je do stojaka.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z musztardą.