Miękkie ciasteczko cukrowe
Przepis na Miękkie ciasteczka cukrowe można przygotować w około 20 minut . Ten deser ma 196 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 39 osób. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal można ją poprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Żaby z ciasteczek cukrowych z brązowym cukrem i przyprawami , Biszkopt z brązowego cukru z karmelkami w czekoladzie i Trufle z ciasteczek cukrowych z cytryną i limonką .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Dodaj wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na przemian z maślanką, dokładnie ubijając po każdym dodaniu. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny (ciasto będzie bardzo miękkie).
Nakładaj łyżką stołową porcje ciasta w odstępach 5 cm na nieposmarowane blachy do pieczenia.
Umieść rodzynkę w środku każdego ciasteczka.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do momentu, aż lekko się zrumienią.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.