Miękka Polenta z Mascarpone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj miękkiej polenty z Mascarpone. Ten przepis służy 8. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 315 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, pietruszkę, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Śniadanie Polenta Z Figami I Mascarpone, Duszone Żeberka Z Mascarpone Polenta, oraz Kremowa Biała Polenta z pieczarkami i Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 łyżki masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać wywar z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Powoli ubijaj polentę. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, często mieszając, aż polenta będzie gęsta, około 2 godzin (w razie potrzeby dostosuj konsystencję z wodą lub wywarem).
Zdjąć z ognia i ubić mascarpone, parmezan i pozostałe 4 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem i udekorować natką pietruszki.